Od stycznia 2024 roku Szpital Rehabilitacyjny Wieżyca w Gołubiu przystąpił do programu pilotażowego „Dobry posiłek w szpitalu”. W ramach, którego wszystkie posiłki przeznaczone dla naszych pacjentów są przygotowywane w oparciu o jadłospis opracowany przez dietetyka. Zawiera informacje o rodzaju posiłku i składzie produktów, wartości energetycznej i wartości odżywczej, sposobie obróbki oraz obecności alergenów. Codziennie, od poniedziałku do piątku publikować będziemy zdjęcie co najmniej dwóch posiłków z naszej zbilansowanej diety podstawowej wraz z odniesieniem do pozycji z jadłospisu. Inne diety, jak np. z ograniczoną ilością cukrów prostych w przypadku cukrzycy, lekkostrawna w schorzeniach układu pokarmowego lub bez warzyw bogatych w witaminę K przy stosowaniu leków przeciwzakrzepowych są dobierane indywidualnie pod pacjenta a dieta podstawowa ulega odpowiedniej modyfikacji.
ŚNIADANIE: 8:00 – 9:00 II ŚNIADANIE: 11:00 OBIAD: 13:00-14:00 KOLACJA: 17:00-18:00 POSIŁEK DODATKOWY: PODAWANY DO OBIADU