ŚNIADANIE:

    • Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)                                                                                               
    • (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)
    • Twarożek z cebulką -50g (2)
    • (ser twarogowy półtłusty, cebula, olej rzepakowy, pieprz, zioła prowansalskie, jogurt naturalny)
    • Mix sałat z sosem winegret -120 g
    • (sałata lodowa, szpinak świeży liście, pomidor, papryka czerwona, ogórek świeży, olej rzepakowy, pieprz, bazylia, groszek konserwowy)
    • Pieczywo mieszane 100g (1)
    • Masło – 15g  (2)
    • Polędwica z indyka – 20g (3,6,7)
    • Polędwica sopocka – 20g (1,3,6,7)
    • Dżem wiśniowy -22g
    • Pomidor -50g
    • Ogórek świeży -20g
    • Rukola, liście -1 g
    • Kawa zbożowa, napar bez cukru – 250ml
    • (składniki:  kawa zbożowa Inka, woda)(1)
    • Herbata czarna, napar bez cukru– 250 ml

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt z granolą i musem owocowym– 150g (1,2)
    • (składniki: jogurt naturalny, płatki owsiane, płatki żytnie, słonecznik, rodzynki, sok z pomarańczy, mango)

    OBIAD

    • Zupa pejzanka -300 ml (6)
    • (składniki: woda, włoszczyzna krojona w paski mrożona, porcja rosołowa drobiowa, papryka mrożona w paski, kapusta biała, cebula, sól, pieprz, liść laurowy, lubczyk)
    • Roladka ze schabu z marchewką pieczoną –150g (1,2)
    • (schab pieczony, marchewka, masło, mąka pszenna, sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek świeży)
    • Ziemniaki z koperkiem -250g
    • Surówka z selera i jabłko -150g  (6)
    • (składniki: seler korzeniowy, jogurt naturalny, cukier, sok ze świeżej cytryny, jabłko)
    • Kompot wieloowocowy  – 250 ml
    • (składniki: jagody mrożone, truskawki mrożone, woda, cukier)

    POSIŁEK DODATKOWY: Owoc

    KOLACJA

    • Sałatka z selera naciowego i kurczaka (2)
    • (składniki: seler naciowy, mięso z piersi kurczaka duszone, cebula, olej rzepakowy, kukurydza żółta konserwowa, pieprz, sól, majonez, jogurt, kapusta pekińska, ananas, curry)
    • Pieczywo mieszane 100g (1)
    • Masło 15g  (2)
    • Ser żółty Gouda–  21 g (2)
    • Szynka wieprzowa gospodarza – 20g (1,3,6)
    • Szynka wieprzowa jak dawniej -20 g (1,3,6)
    • Kiełbasa krakowska -21 g (1,3,6)
    • Pomidor -50g
    • Ogórek kiszony – 40g
    • Sałata lodowa -5 g
    • Kawa zbożowa, napar bez cukru – 250 ml  (1)
    • (składniki: kawa zbożowa inka, woda)
    • Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)

    • ENERGIA (kcal)                                     2438
    • BIAŁKO (g)                                            121,9
    • TŁUSZCZE (g)                                        94,8
    • W tym nasycone kwasy tłuszczowe  35
    • WĘGLOWODANY (g)                          274,2
    • W tym cukry proste (g)                      45
    • BŁONNIK POKARMOWY (g)              31
    • SÓL (g)                                               7,1
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz