• ŚNIADANIE
  • Jajko w sosie tatarskim – 40g (2,8)
  • (składniki: jajko gotowane na twardo, pieczarki konserwowe, majonez, jogurt naturalny 2% tłuszczu, sól, pieprz)
  • Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)                                                                                                   (składniki: mleko spożywcze  3,2% , płatki owsiane, cukier)
  • Kiełbasa krakowska – 20g (1,3,6,7)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Polędwica z indyka – 20g (1,3,6,7)
  • Ser żółty Salami – 15 g (2)
  • Dżem z czarnej porzeczki –  22g
  • Pomidor -40g
  • Ogórek świeży -20g
  • Kakao na mleku– 250ml
  • (składniki: kakao, mleko spożywcze 3,2%, cukier) (2)
  • Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml

  • II ŚNIADANIE
  • Jogurt z owocami, słonecznikiem i cynamonem -150g (1,2,4)
  • (składniki: jogurt naturalny 2% tłuszczu, kiwi, mandarynka, rodzynki suszone, słonecznik łuskany, cynamon)

OBIAD

  • Zupa krupnik -300 ml (1)
  • (włoszczyzna mrożona w paski, kasza jęczmienna, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, porcja rosołowa drobiowa, cebula, por, ziemniaki, pietruszka liście)
  • Pieczeń z szynki w sosie własnym –150g (1,2)
  • (szynka wieprzowa, mąka pszenna, sól, pieprz, przyprawy ziołowe, woda)
  • Ziemniaki z koperkiem – 250 g
  • Buraczki gotowane – 150 g
  • Kompot wieloowocowy – 250 ml
  • (jagody mrożone, borówka mrożona, wiśnie mrożone, cukier, woda)
  • POSIŁEK DODATKOWY
  • Gruszka pieczona z żurawiną, pestkami dyni i cynamonem -170 g
  • KOLACJA
  • Sałatka z makaronem Tortellini –120 g (1,2,6,8)
  • (makaron tortellini, szynka drobiowa, ogórek świeży, kukurydza żółta konserwowa, jogurt naturalny, majonez, sól, pieprz)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło 15g  (2)
  • Ser Gouda 21g (2)
  • Szynka wieprzowa – 20g (1,3,6)
  • Polędwica sopocka – 20g (1,3,6)
  • Kurczak w galarecie z warzywami (1,3,6)
  • Pomidor -50g
  • Ogórek kiszony – 80g
  • Kiełki rzodkiewki – 1g
  • Papryka czerwona -20g, plastry pomarańczy,
  • Rzodkiewka -15g
  • Kawa zbożowa – 250 ml  (1)
  • Herbata czarna napar bez cukru  – 250 ml
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)
  • ENERGIA (kcal)                                    2432
  • BIAŁKO (g)                                           121,6
  • TŁUSZCZE (g)                                       94,5
  • W tym nasycone kwasy tłuszczowe 34,6
  • WĘGLOWODANY (g)                          273,6
  • W tym cukry proste (g)                      41,7
  • BŁONNIK POKARMOWY (g)              35,2
  • SÓL (g)                                                 6
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wierzyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz