ŚNIADANIE:

  • Zupa mleczna z płatkami owsianymi –  400 ml (1,2)                                                                         (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)
  • Jajecznica – 160g  (8)
  • (składniki: jajka, sól, pieprz, woda)
  • Twarożek ze szczypiorkiem – 60 g (2)
  • (Składniki: ser twarogowy półtłusty, jogurt naturalny, sól, pieprz, szczypiorek)
  • Pieczywo mieszane – 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Szynka wieprzowa krucha – 18 g (3,6,7)
  • Szynka wieprzowa gospodarza –  20g (1,3,6,7)
  • Dżem z czarnej porzeczki –  22g
  • Pomidor -10g
  • Ogórek świeży – 10g
  • Kawa zbożowa, napar bez cukru  – 250ml
  • (składniki: kawa zbożowa Inka, woda)
  • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
  • (składniki: herbata czarna, woda)
  • II ŚNIADANIE:
  • Sałatka z tuńczykiem i ogórkiem -150g (2, 8, 9)
  • (składniki: tuńczyk w puszce, ogórek konserwowy, kukurydza konserwowa, ryż biały gotowany,  jajko gotowane, sól, pieprz, majonez, pietruszka liście)
  • OBIAD:
  • Krem z dyni – 300 ml (1,2, 6)
  • (składniki: dynia w kostce mrożona, włoszczyzna w paski mrożona, ziemniak, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, imbir)
  • Kurczak duszony w porach -160g  (1,2)
  • (składniki: mięso z piersi kurczaka, pory, masło, sól, pieprz, mąka pszenna)
  • Purre ziemniaczane – 250g (2)
  • (składniki: ziemniaki, mleko spożywcze 3,2%, sól)
  • Surówka z marchewki i ananasa -150 g (2)
  • (składniki: marchew, ananas w puszce, olej rzepakowy, pieprz, jogurt, sól)
  • Woda z cytryną – 250 ml
  • (składniki: woda, cytryna)

POSIŁEK DODATKOWY:  Owoc – plastry arbuza

KOLACJA:

  • Potrawka chińska z makaronem ryżowym – 200g (6)
  • (składniki: makaron ryżowy, chińszczyzna mrożona, sól, pieprz, mięso z piersi kurczaka, sól, pieprz, olej rzepakowy, zioła prowansalskie, papryka mielona słodka)
  • Pieczywo mieszane – 100g (1)
  • Masło- 15g  (2)
  • Ser żółty Gouda – 42g (2)
  • Szynka wieprzowa jak dawniej – 20g (1,3,6)
  • Schab wieprzowy długowędzony – 20g (1,3,6)
  • Pomidor -20g
  • Ogórek kiszony – 20g
  • Kiełki rzodkiewki – 1g
  • Papryka czerwona – 20g
  • Kawa zbożowa, napar bez cukru – 250 ml  (1,2)
  • (składniki: kawa zbożowa Inka, woda)
  • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
  • (składniki: herbata czarna, woda)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień):

  • ENERGIA (kcal)                                    2400
  • BIAŁKO (g)                                           120
  • TŁUSZCZE (g)                                       93,3
  • W tym nasycone kwasy tłuszczowe 33,1
  • WĘGLOWODANY (g)                          270
  • W tym cukry proste (g)                      40
  • BŁONNIK POKARMOWY (g)              33
  • SÓL (g)                                                  5,2
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz