ŚNIADANIE
Płatki owsiane na mleku – 400 ml (1,2) (składniki: mleko spożywcze 3,2% , płatki owsiane, cukier)

Makrela wędzona – 60g (9)

Ser twarogowy półtłusty – 50g (2)

Pieczywo mieszane 100g (1)

Masło – 15g (2)

Szynka wieprzowa konserwowa – 21g (3,6,7)

Polędwica sopocka – 20g (1,3,6,7)

Ser żółty gouda – 21g (2)

Dżem truskawkowy-22g

Kiełki rzodkiewki -1g

Pomidor -50g

Ogórek świeży -20g

Kakao na mleku- 250ml

(składniki: kakao, mleko spożywcze 3,2%, cukier) (2)

Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

II ŚNIADANIE

Pieczywko żytnie z pastą ze szprotek i ogórkiem (1,2,9)

(składniki: pieczywko żytnie sanko, szprotki z puszki, serek twarogowy, sól, pieprz, ogórek kiszony)

OBIAD

Zupa rybna 300 ml (1,2,6)
(składniki: woda, ziemniaki, ryba, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, mąka pszenna, mleko spożywcze 3,2%)

Jajka sadzone 160g (8)

(składniki: jaja, olej rzepakowy, sól, pieprz)

Ziemniaki z koperkiem 250g

Fasolka szparagowa gotowana 200g

Maślanka 250 ml (2)

POSIŁEK DODATKOWY: owoc

KOLACJA

Sałatka warzywna z serem feta
(składniki: ser feta półtłusty, sałata lodowa, pomidor, ogórek świeży, kukurydza żółta konserwowa, oliwki, zioła)Pieczywo mieszane – 100g (1)Masło – 15g (2)Ser salami- 30g (2)Szynka wieprzowa krucha – 20g (1,3,6)Polędwica z indyka -20g (1,3,6)Pomidor -50gOgórek świeży– 40gKawa zbożowa z mlekiem – 250 ml (1,2)(składniki: kawa zbożowa, mleko spożywcze 3,2%)Herbata czarna, napar bez cukru -250 ml
WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)

ENERGIA (kcal) 2413
BIAŁKO (g) 120,6

TŁUSZCZE (g) 93,8

W tym nasycone kwasy tłuszczowe 29,6g

WĘGLOWODANY (g) 271,4mg

W tym cukry proste (g) 31 g

BŁONNIK POKARMOWY (g) 36,1

SÓL (g) 4

Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz