ŚNIADANIE:

Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)                                                                                                                              (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  Płatki owsiane, cukier)

Makrela wędzona – 60g (9)

Ser twarogowy półtłusty – 50g (2)

Pieczywo mieszane – 100g (1)

Masło – 15g  (2)

Szynka wieprzowa jak dawniej – 21g (3,6,7)

Kurczak w galarecie z warzywami – 23g (1,3,6,7)

Dżem truskawkowy-22g

Pomidor -50g

Ogórek świeży -20g

Rukola -1g

Kawa zbożowa z mlekiem– 250ml

(składniki:  kawa zbożowa inka, mleko spożywcze 3,2%, cukier)  (1,2)

Herbata czarna, napar bez cukru– 250 ml

II ŚNIADANIE

Kanapka razowa z pastą pomidorową, oliwkami i tymiankiem -35g  (1,2,6)

(składniki: pieczywo pszenno – żytnie ze słonecznikiem, ser twarogowy, sól, pieprz, tymianek, oliwki czarne, koncentrat pomidorowy, pomidor)

OBIAD

Zupa węgierska -300 ml (1,6)

(składniki: woda, włoszczyzna krojona w paski mrożona, wkładka mięsa wieprzowego, cebula, czosnek, ziemniaki, mąka pszenna,  olej rzepakowy, pietruszka liście, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, mielona papryka wędzona, liść laurowy, ziele angielskie)

Dorsz pieczony w sosie cytrynowym 150g (1,2, 9)

(składniki: dorsz, mąka pszenna, sól, pieprz, jogurt naturalny, mleko spożywcze 3,2%, cytryna pieprz cytrynowy)

Ziemniaki gotowane z koperkiem – 250g

Surówka z kapusty czerwonej -150g

(składniki: kapusta czerwona świeża, olej rzepakowy, pieprz, sól, cukier, sok ze świeżej cytryny)

Kompot wieloowocowy

(jagody mrożone, borówka mrożona, wiśnie mrożone, cukier, woda)

POSIŁEK DODATKOWY: Owoc

KOLACJA

Racuszki drożdżowe z jabłkiem – 80g (1,2, 8)

(składniki: jaja, mleko spożywcze 3,2%, mąka pszenna, drożdże spożywcze, cukier, cukier waniliowy, jabłka prażone mus, olej rzepakowy)

Pieczywo mieszane 100g (1)

Masło 15g  (2)

Ser Salami  15g (2)

Polędwica sopocka – 20g (1,3,6)

Kurczak w galarecie z warzywami (1,3,6)

Pomidor -50g

Ogórek kiszony – 80g

Sałata lodowa -5g

Kawa zbożowa z mlekiem – 250 ml  (1,2)

(składniki: kawa zbożowa inka, mleko spożywcze 3,2%)

Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)

ENERGIA (kcal)                                    2395

BIAŁKO (g)                                            119,7

TŁUSZCZE (g)                                        93,1

W tym nasycone kwasy tłuszczowe 32

WĘGLOWODANY (g)                          269,4

W tym cukry proste (g)                      41

BŁONNIK POKARMOWY (g)              30

SÓL (g)                                                  7,6

Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wierzyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz