ŚNIADANIE:

  • Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)
  • (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)
  • Sałatka jarzynowa 100g  (2, 6,7,8)
  • (jajko gotowane, groszek konserwowy, marchew, seler, pietruszka, musztarda, majonez, sól, pieprz)
  • Ser twarogowy półtłusty– 50 g (2)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Szynka wieprzowa jak dawniej – 22g (3,6,7)
  • Szynka wieprzowa konserwowa-  20g (1,3,6,7)
  • Dżem z czarnej porzeczki – 22g
  • Pomidor -40g
  • Ogórek świeży -40g
  • Roszponka – 1g
  • Kakao na mleku – 250ml (2)
  • (składniki: kakao, mleko spożywcze 3,2%, cukier)
  • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

II ŚNIADANIE:

  • Sok wyciskany z jabłkiem i pietruszką -250 ml
  • (składniki: jabłko, pietruszka liście, woda)
  • OBIAD:
  • Zupa prowansalska-300 ml (2,6)
  • (składniki: woda, włoszczyzna krojona w paski mrożona, mięso mielone drobiowe, cebula, czosnek, sól, pieprz,  liść laurowy, ziele angielskie, zioła prowansalskie, mleko spożywcze 3,2%)
  • Pierś z kurczaka pieczona z ogórkiem kiszonym -160  g (1,2)
  • (składniki: mięso z piersi kurczaka, sól, pieprz, ogórek kiszony, zioła prowansalskie)
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem – 250g
  • Surówka z kalafiora, kukurydzy i koperku – 150g (1,2)
  • (składniki: kalafior mrożony, kukurydza żółta konserwowa, koper, majonez, sól, pieprz)
  • Woda z cytryną – 250 ml

POSIŁEK DODATKOWY: Owoc – mandarynka

KOLACJA:

  • Leczo warzywne -300 ml (6)
  • (składniki: cukinia, papryka mrożona w paski, cebula, czosnek, koncentrat pomidorowy, ziele angielskie, liść laurowy, ogórek kiszony)
  • Pieczywo mieszane –  100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Ser żółty Salami –  23g (2)
  • Szynka wieprzowa konserwowa – 20g (1,3,6)
  • Szynka wieprzowa jak dawniej – 20g (1,3,6)
  • Pomidor -50g
  • Ogórek kiszony – 80g
  • Szpinak świeży -1g
  • Kawa zbożowa, napar bez cukru  – 250 ml  (1,2)
  • (składniki: kawa zbożowa inka, woda)
  • Mleko spożywcze 3,2 % – 250 ml (2)
  • Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)
  • ENERGIA (kcal)                                    2406
  • BIAŁKO (g)                                           120,3
  • TŁUSZCZE (g)                                       93,5
  • W tym nasycone kwasy tłuszczowe 27
  • WĘGLOWODANY (g)                          270,6
  • W tym cukry proste (g)                      42
  • BŁONNIK POKARMOWY (g)              36
  • SÓL (g)                                                 7
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wierzyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz