ŚNIADANIE

Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)

(składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  Płatki owsiane, cukier)

Makrela wędzona – 60g (9)

Sałatka warzywna  -150g

(składniki: kapusta pekińska, pomidor, papryka czerwona, cebula, olej rzepakowy, sok ze świeżej cytryny, pieprz)

Pieczywo mieszane 100g (1)

Masło – 15g  (2)

Kurczak w galarecie z warzywami – 23 g (3,6,7)

Szynka wieprzowa krucha – 20g (1,3,6,7)

Ser żółty gouda – 21g (2)

Dżem truskawkowy-22g

Pomidor -50g

Ogórek świeży -20g

Kakao na mleku– 250ml

(składniki: kakao, mleko spożywcze 3,2%, cukier)  (2)

Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

II ŚNIADANIE

Pieczywko żytnie z pastą ze szprotek i ogórkiem -75g  (1,2,9)

(składniki: pieczywko żytnie sanko, szprotki z puszki, serek twarogowy, sól, pieprz, ogórek kiszony)

OBIAD

Zupa rybna  – 300 ml (1,2,6,9)

(składniki: woda, ziemniaki, ryba, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, mąka pszenna, mleko spożywcze 3,2%, koper)

Jajko w sosie musztardowym – 160g (1,2,7, 8)

(składniki: jaja, sól, pieprz, jogurt naturalny, musztarda, mąka pszenna)

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Kalafior gotowany  – 150g

Maślanka – 250 ml (2)

POSIŁEK DODATKOWY: Owoc

KOLACJA:

Sałatka warzywna z serem feta -150g (2)
(składniki: ser feta półtłusty, sałata lodowa, pomidor, ogórek świeży, kukurydza żółta konserwowa, oliwki, zioła)

Salsa śledziowa – 130g (9)

(składniki: śledzie a’la matijas, cebula, pomidory z puszki, czosnek, bazylia, sól, pieprz,papryka czerwona, liść laurowy, ziele angielskie, ocet)

Pieczywo mieszane – 100g (1)

Masło – 15g  (2)

Ser salami- 30g (2)

Szynka wieprzowa krucha – 20g (1,3,6)

Polędwica z indyka -20g (1,3,6)

Pomidor -50g

Ogórek kiszony– 40g

Kawa zbożowa z mlekiem  – 250 ml (1,2)

(składniki: kawa zbożowa, mleko spożywcze 3,2%)

Herbata czarna, napar bez cukru -250 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (cały dzień)

ENERGIA (kcal)                                    2428

BIAŁKO (g)                                             121,4

TŁUSZCZE (g)                                        94,4

W tym nasycone kwasy tłuszczowe         32 g

WĘGLOWODANY (g)                          273,1 g

W tym cukry proste (g)                             33,1 g

BŁONNIK POKARMOWY (g)            36,5 g

Sól                                                                   8 g

Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wierzyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz