• ŚNIADANIE:
  • Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)                                                                                                 (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)
  • Kapusta pekińska z papryką czerwoną i oliwkami – 120g
  • (składniki: kapusta pekińska, papryka czerwona, oliwki czarne, sól, pieprz, ocet balsamiczny)
  • Makrela wędzona – 60g (9)
  • Ser żółty Gouda – 21g (2)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Szynka wieprzowa konserwowa – 21g (3,6,7)
  • Szynka z indyka – 20g (1,3,6,7)
  • Dżem truskawkowy-22g
  • Rukola, liście  -1g
  • Pomidor -20g
  • Ogórek świeży -10g
  • Papryka czerwona – 10g
  • Kawa czarna, napar bez cukru– 250ml (1)
  • (składniki: kawa zbożowa Inka, woda)
  • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
  • (składniki: herbata czarna, woda)
  • Mleko spożywcze 3,2 % -250 ml (2)

II ŚNIADANIE:

  • Pieczywko żytnie z pastą ze szprotek, roszponką i ogórkiem konserwowym -25 g (1,2,9)
  • (składniki: pieczywko żytnie Sanko, szprotki z puszki, serek twarogowy, sól, pieprz, ogórek konserwowym, roszponka liście)

OBIAD:

  • Zupa rybna – 300 ml (1,2,6)
  • (składniki: woda, ziemniaki, ryba, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, mąka pszenna, mleko spożywcze 3,2%)
  • Jajka w sosie musztardowym – 140g (1,2,8)
  • (składniki: jaja, sól, pieprz, olej rzepakowy, musztarda, mleko spożywcze 3,2%)
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem 250g
  • Surówka z marchewki – 150g
  • (składniki: marchew, olej rzepakowy, sól, pieprz, sok ze świeżej cytryny)
  • Kompot – 250 ml
  • (składniki: mieszanka kompotowa: jagody mrożone, borówki, truskawki, śliwki, cukier, woda)

POSIŁEK DODATKOWY: owoc

KOLACJA:

    • Sałatka z ryżem i warzywami
      (składniki: ryż biały gotowany, fasola czerwona konserwowa, kukurydza konserwowa, papryka mrożona, cebula, sól, pieprz, majonez, keczup)
    • Pieczywo mieszane – 100g (1)
    • Masło – 15 g  (2)
    • Ser salami- 30g (2)
    • Szynka wieprzowa krucha – 20g (1,3,6)
    • Szynka wieprzowa konserwowa -20g (1,3,6)
    • Pomidor -20g
    • Ogórek kiszony – 20g
    • Roszponka liście -1g
    • Kawa zbożowa z mlekiem  – 250 ml (1,2)
    • (składniki: kawa zbożowa, mleko spożywcze 3,2%)
    • Herbata czarna, napar bez cukru -250 ml

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)

  • ENERGIA (kcal)                                    2413
  • BIAŁKO (g)                                            120,6
  • TŁUSZCZE (g)                                        93,8
  • W tym nasycone kwasy tłuszczowe       29,6g
  • WĘGLOWODANY (g)                          271,4mg
  • W tym cukry proste (g)                       31 g
  • BŁONNIK POKARMOWY (g)              36,1
  • SÓL (g)                                                   4
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz