ŚNIADANIE

Płatki owsiane na mleku 250 ml (1,2) (składniki: mleko spożywcze 3,2% , płatki owsiane, cukier)
Jajecznica ze szczypiorkiem (8) (składniki: jajka, sól, pieprz, woda) Kapusta pekińska z pomidorem, rzodkiewkami w sosie koperkowo-ziołowym (składniki: kapusta pekińska, pomidor, rzodkiewki, koper, olej rzepakowy, sok ze świeżej cytryny, sól, pieprz, bazylia)

Ser twarogowy półtłusty -50g (2)

Ser żółty Salami -30g (2)

Pieczywo mieszane- 100g (1)

Masło – 15g (2)
Dżem wiśniowy 22g

Pomidor -50g

Ogórek kiszony -40g

Kawa zbożowa na mleku- 250ml

(składniki: kawa zbożowa inka, mleko spożywcze 3,2%) (2)

Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

II ŚNIADANIE

Sałatka z buraka, gruszki i orzecha włoskiego (10)

OBIAD

Zupa jarzynowa 300 ml (1,6)
(składniki: woda, włoszczyzna mrożona w paski, sól, pieprz, olej rzepakowy, cebula, czosnek, fasola szparagowa mrożona, ziemniaki, papryka, brukselka mrożona, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk)

Śledź w jogurcie -140 g (2,9)

(składniki: śledzie a’la matijas, jogurt naturalny, cebula, ogórek kiszony, pieprz)

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Fasolka szparagowa gotowana-120g

Woda z cytryną – 250 ml

POSIŁEK DODATKOWY: Owoc

KOLACJA

Makaron łazanki z kiszoną kapustą 200 g (1)
(składniki: makaron łazanki, kiszona kapusta, sól, pieprz, przyprawy ziołowe, pieczarki)

Pieczywo mieszane 100g (1)

Masło 15g (2)

Ser Gouda 42 g (2)

Pomidor -50g

Ogórek kiszony– 20g

Kawa zbożowa 250 ml (1,2)

(składniki: mleko spożywcze 3,2 %, kawa zbożowa)

Herbata czarna -250 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (razem cały dzień)
ENERGIA (kcal) 2425

BIAŁKO (g) 121,2

TŁUSZCZE (g) 94,3

W tym nasycone kwasy tłuszczowe 35

WĘGLOWODANY (g) 272,8

W tym cukry proste (g) 40,6

BŁONNIK POKARMOWY (g) 43

SÓL (g) 5

Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wierzyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz