ŚNIADANIE:

Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)

(składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)

Jajko gotowane na miękko -60 g (8)

Mix sałat z pomidorem i ogórkiem w sosie winegret -100g  (7)

(składniki: sałata lodowa, roszponka, ogórek świeży, pomidor, cebula, olej rzepakowy, musztarda, pieprz, sok z cytryny, kukurydza żółta konserwowa)

Pieczywo mieszane 100g (1)

Masło – 15g  (2)

Ser żółty Gouda – 21g  (2)

Szynka wieprzowa krucha – 20g (3,6,7)

Polędwica z indyka-  20g (1,3,6,7)

Dżem truskawkowy – 22g

Kiełki rzodkiewki – 1g

Pomidor -50g

Ogórek świeży -55g

Szpinak, pietruszka liście -1g

Kawa zbożowa 250ml (2)

(składniki: kawa zbożowa, mleko spożywcze 3,2%)

Mleko spożywcze 3,2% – 250 ml (2)

Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

II ŚNIADANIE:

Kanapka z chleba żytniego razowego z pastą brokułową i oliwkami – 35 g (1,2)

(składniki: chleb żytni razowy ze słonecznikiem, serek twarogowy, brokuły gotowane, ząbek czosnku, sól, pieprz, bazylia, oliwki konserwowe czarne)

OBIAD:

Zupa – krem z pieczarek – 300 ml (2, 6)

(składniki: pieczarki krojone, włoszczyzna mrożona pokrojona w paski, cebula, mleko spożywcze 3,2%, sól, pieprz, pietruszka natka, olej rzepakowy, kminek)

Pierś z kurczaka z serem Mozarella i brzoskwinią -160  g (2)

(składniki: mięso z piersi kurczaka, brzoskwinia krojona w syropie z puszki, sól, pieprz, ser Mozarella)

Ziemniaki gotowane z koperkiem – 250g

Marchewka z groszkiem gotowana – 150g (1)

(składniki: marchew z groszkiem mrożona, mąka pszenna, kwasek cytrynowy, sól, pieprz, olej rzepakowy)

Woda z cytryną – 250 ml

POSIŁEK DODATKOWY: Owoc

KOLACJA:

Skrzydełka pieczone  w sezamie – 110 g (5)

(składniki: skrzydełka kurczaka, sezam, olej rzepakowy, zioła prowansalskie, papryka mielona słodka, sól, pieprz)

Sos czosnkowy – 18 g (łyżka) (2, 7, 8)

(składniki: jogurt naturalny, ząbek czosnku, sól, pieprz, majonez)

Pieczywo mieszane 100g (1)

Masło 15g  (2)

Ser Gouda  23g (2)

Polędwica sopocka – 20g (1,3,6)

Szynka wieprzowa jak dawniej – 20g (1,3,6)

Pomidor -50g

Ogórek kiszony – 80g

Szpinak świeży -1g

Kawa zbożowa  – 250 ml  (1,2)

(składniki: kawa zbożowa inka, woda)

Mleko spożywcze 3,2 % – 250 ml (2)

Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)

ENERGIA (kcal)                                    2401

BIAŁKO (g)                                            120

TŁUSZCZE (g)                                        93,3

W tym nasycone kwasy tłuszczowe 26

WĘGLOWODANY (g)                          270,1

W tym cukry proste (g)                      42

BŁONNIK POKARMOWY (g)              35

SÓL (g)                                                  8

Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz