ŚNIADANIE:

Zupa mleczna z makaronem –  400 ml (1,2)                                                                                   (składniki: mleko spożywcze  3,2% , makaron pszenny świderki, cukier)
Bagietka pszenna z pastą szpinakową– 78 g (1,2,5)
(składniki: bagietka pszenna, pasta: ser typu feta półtłusty, bazylia, szpinak mrożony, pieprz, cebula, czosnek, jogurt naturalny 2% tłuszczu)
Twarożek półtłusty -30g (2)
Pieczywo mieszane 100g (1)
Masło – 15g  (2)
Szynka wieprzowa jak dawniej – 22g (3,6,7)
Polędwica z indyka – 20g (1,3,6,7)
Dżem wiśniowy  -22g
Pomidor -20g
Ogórek kiszony – 20 g
Kakao na mleku – 250ml
(składniki: kakao, mleko spożywcze 3,2%) (2)
Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

II ŚNIADANIE:

  • Kasza manna z musem brzoskwiniowym i nasionami chia – 150g (1,2)                    
    (kasza manna, mleko spożywcze 3,2%, cukier, brzoskwinie
  • Zupa prowansalska – 300 ml (2,6)             
    (składniki: woda, włoszczyzna mrożona w paski, liść laurowy, ziele angielskie, sól, lubczyk, pieprz, mięso mielone drobiowe, olej rzepakowy, seler korzeniowy, ziemniak, mleko spożywcze 3,2%, pietruszka liście)
    Bitki wieprzowe duszone w sosie własnym -150g (1)
    (składniki: schab wieprzowy bez kości, woda,  cebula, mąka pszenna typ 500, olej rzepakowy uniwersalny 3%, Pieprz czarny, sól)
    Kasza gryczana -100g
    Buraczki z jabłkiem i cebulką na zimno – 150g
    (składniki: buraczki gotowane, jabłko, cebula, sól, pieprz, cukier, olej rzepakowy)
    Kompot wieloowocowy – 250 ml
    (składniki: woda, mieszanka kompotowa: jagody mrożone, porzeczki mrożone, truskawki mrożone, cukier)

    POSIŁEK DODATKOWY:  Owoc – mandarynka

    KOLACJA:

    Cebulaki
    (składniki: mąka pszenna, drożdże, sól, pieprz, mleko spożywcze 3,2 %, cukier, jaja, cebula, olej rzepakowy)
    Pieczywo mieszane – 100g (1)
    Masło – 15g  (2)
    Ser żółty Gouda – 21g (2)
    Szynka wieprzowa jak dawniej -18g (1,3,6)
    Galaretka z kurczaka z warzywami -23 g
    Pomidor -50g
    Ogórek kiszony -40g
    Kiełki rzodkiewki -1g
    Kawa zbożowa z mlekiem  – 250 ml (1,2)
    (składniki: kawa zbożowa, mleko spożywcze 3,2%)
    Herbata czarna, napar bez cukru -250 ml

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA (cały dzień)

    ENERGIA (kcal)                                    2429
    BIAŁKO (g)                                          121,4
    TŁUSZCZE (g)                                       94,4

    W tym nasycone kwasy tłuszczowe 33,9g
    WĘGLOWODANY (g)                          273,2
    W tym cukry proste (g)                       34,3
    BŁONNIK POKARMOWY (g)              35,1
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz