ŚNIADANIE:

  • Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)                                                                                                    (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)
  • Jajko gotowane na miękko – 60 g (8)
  • Sałatka z selerem naciowym, jabłkiem i rzodkiewkami -150 g (2,6)
  • (składniki: seler naciowy, jabłko, rzodkiewki, jogurt naturalny, sól, pieprz, zioła prowansalskie)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Kurczak w galarecie z warzywami – 23g (1,3,6,7)
  • Schab długowędzony wieprzowy – 21g (1,3,6,7)
  • Dżem truskawkowy -22g
  • Pomidor -20 g
  • Ogórek świeży -10g
  • Kawa zbożowa z mlekiem– 250ml
  • (składniki:  kawa zbożowa inka, mleko spożywcze 3,2%, cukier)(1,2)
  • Herbata czarna, napar bez cukru– 250 ml

II ŚNIADANIE:

  • Kasza manna z jogurtem, żurawiną i orzechami – 200 g (1,2,4)
  • (składniki: kasza manna, mleko spożywcze 3,2%, cukier, żurawina suszona, jogurt naturalny 2%, orzechy ziemne niesolone)

OBIAD:

  • Zupa fasolowa – 300 ml (6)
  • (składniki: włoszczyzna mrożona w paski, woda, porcja rosołowa drobiowa, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól, fasola biała nasiona ,,biały jaś”, ziemniaki, czosnek, majeranek)
  • Udko z kurczaka gotowane w białym sosie -250g (1,2)
  • (składniki: udko z kurczaka gotowane, sól, pieprz, jogurt naturalny, mleko spożywcze 3,2%, rodzynki suszone, sok ze świeżej cytryny)
  • Ryż biały gotowany -74g
  • Marchewka gotowana – 150g
  • Woda z cytryną – 250 ml (składniki: woda, cytryna)

POSIŁEK DODATKOWY: Owoc

KOLACJA:

  • Pierogi leniwe -170 g (1,2,8)
  • (składniki: ser twarogowy półtłusty, jaja, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, sól)
  • Śledzie z czerwoną cebulką – 150g (9)
  • (składniki: śledzie a’la matijas, cebula czerwona, sól, pieprz, olej rzepakowy)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Ser Gouda –  21g (2)
  • Kurczak z warzywami w galarecie – 23 g (1,3,6)
  • Szynka wieprzowa krucha- 20g  (1,3,6)
  • Pomidor -40g
  • Ogórek kiszony – 20g
  • Kawa zbożowa z mlekiem – 250 ml  (1,2)
  • (składniki: kawa zbożowa inka, mleko spożywcze 3,2%)
  • Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)
  • ENERGIA (kcal)                                    2407
  • BIAŁKO (g)                                           120,4
  • TŁUSZCZE (g)                                       93,6
  • W tym nasycone kwasy tłuszczowe 37
  • WĘGLOWODANY (g)                          271
  • W tym cukry proste (g)                      48
  • BŁONNIK POKARMOWY (g)              36
  • SÓL (g)                                                 6
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz