ŚNIADANIE:

Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)

(składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)

Sałatka jarzynowa 100g  (2, 6,7,8)

(jajko gotowane, groszek konserwowy, marchew, seler, pietruszka, musztarda, majonez, sól, pieprz)

Ser żółty Gouda- 23g (2)

Pieczywo mieszane 100g (1)

Masło – 15g  (2)

Kiełbasa krakowska – 20g (3,6,7)

Szynka wieprzowa-  20g (1,3,6,7)

Dżem truskawkowy – 22g

Kiwi – 30g

Pomidor -50g

Ogórek świeży -55g

Kawa zbożowa– 250ml (2)

(składniki: woda, kawa zbożowa)

Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

II ŚNIADANIE:

Sok wyciskany z jabłkiem i pietruszką -250 ml

OBIAD:

Zupa pomidorowa z makaronem-300 ml (1,2,6)

(składniki: woda, włoszczyzna krojona w paski mrożona, wkładka mięsa wieprzowego, cebula, czosnek, por, sól, pieprz,  liść laurowy, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy, pomidory w puszce, makaron świderki)

Stek drobiowy pieczony z ogórkiem kiszonym -160  g (1,2)

(składniki: mięso mielone z piersi kurczaka, jaja, bułka tarta, sól, pieprz, ogórek kiszony, olej rzepakowy)

Ziemniaki gotowane z koperkiem – 250g

Surówka z kalafiora, kukurydzy i koperku – 150g (1,2)

(składniki: kalafior mrożony, kukurydza żółta konserwowa, koper, majonez, sól, pieprz)

Woda z cytryną – 250 ml

POSIŁEK DODATKOWY: Owoc

KOLACJA:

Kiełbasa biała parzona -100g (1,3,6,7)

Klopsiki gotowane w occie (1)

(składniki: mięso mielone z kurczaka, mąka pszenna, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, ocet spirytusowy, woda, cukier)

Pieczywo mieszane –  100g (1)

Masło – 15g  (2)

Ser Gouda –  23g (2)

Polędwica sopocka – 20g (1,3,6)

Szynka wieprzowa jak dawniej – 20g (1,3,6)

Pomidor -50g

Ogórek kiszony – 80g

Szpinak świeży -1g

Kawa zbożowa  – 250 ml  (1,2)

(składniki: kawa zbożowa inka, woda)

Mleko spożywcze 3,2 % – 250 ml (2)

Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)

ENERGIA (kcal)                                    2406

BIAŁKO (g)                                            120,3

TŁUSZCZE (g)                                        93,5

W tym nasycone kwasy tłuszczowe 27

WĘGLOWODANY (g)                          270,6

W tym cukry proste (g)                      42

BŁONNIK POKARMOWY (g)              36

SÓL (g)                                                  7

Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz