ŚNIADANIE:

  • Płatki owsiane na mleku 400 ml (1,2)
    (składniki: mleko spożywcze 3,2% , płatki owsiane, cukier)
    Bagietka pełnoziarnista z pastą jajeczną i pietruszką – 120 g (1, 2, 7, 8)
    (składniki: bagietka pełnoziarnista, pasta jajeczna: jajka, majonez, jogurt naturalny 2%, sól, pieprz, pietruszka liście)
    Sałatka warzywna – 150g
  • (składniki: sałata lodowa, pomidor, ogórek świeży, zioła prowansalskie, olej rzepakowy, ocet balsamiczny)
    Pieczywo mieszane 100g (1)
    Masło – 15g (2)
    Ser żółty gouda – 21g (2)
    Szynka wieprzowa krucha – 22g (3,6,7)
    Kiełbasa krakowska – 15g (1,3,6,7)
    Dżem truskawkowy -22g
    Pomidor -50g
    Ogórek kiszony -40g, szpinak liście – 1g
    Kawa zbożowa na mleku- 250ml (2)
    (składniki: kawa zbożowa, mleko spożywcze 3,2%)
    Herbata czarna – 250 ml

II ŚNIADANIE:
Granola z jogurtem, pomarańczą i cynamonem – 160g (1,2)
(składniki: granola: płatki owsiane, otręby owsiane, płatki żytnie, żurawina suszona, słonecznik, pomarańcza, cynamon)

OBIAD:
Zupa ogórkowa – 300 ml (6)
(składniki: woda, ziemniaki, ogórki kiszone, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, cebula, liść laurowy, ziele angielskie)
Gulasz mięsno – warzywny 250g (1,2,6)
(składniki: łopatka wieprzowa, woda, cebula, mąka pszenna typ 500, olej rzepakowy uniwersalny 3%, pieprz czarny, sól, zioła, marchew, papryka czerwona, koncentrat pomidorowy)
Kasza jęczmienna pęczak – 74 g (1)
Buraczki gotowane -160g
(składniki: buraki, olej rzepakowy, cukier, sok ze świeżej cytryny, sól, pieprz, cukier)
Woda z cytryną -250 ml
(składniki: woda, cytryna)

POSIŁEK DODATKOWY: Owoc

KOLACJA:
Fasolka po bretońsku -200g (1, 6,7)
(składniki: fasola ,,biały Jaś’, kiełbasa śląska, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, cebula)
Pieczywo mieszane – 100g (1)
Masło – 15g (2)
Ser gouda – 21g (2)
Szynka wieprzowa krucha – 20g (1,3,6)
Kiełbasa krakowska -18g (1,3,6)
Pomidor -50g
Ogórek kiszony – 40g
Szpinak -5g
Kawa zbożowa z mlekiem – 250 ml (1,2)
(składniki: kawa zbożowa, mleko spożywcze 3,2% tłuszczu)
Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA  (RAZEM CAŁY DZIEŃ)

ENERGIA (kcal)                              2450,5
BIAŁKO (g)                                          122,5
TŁUSZCZE (g)                                     87,1
W tym nasycone kwasy tłuszczowe    35,8
WĘGLOWODANY (g)                       306,3
W tym cukry proste (g)                      52,1
BŁONNIK POKARMOWY (g)         38,1
SÓL (g)   6
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wierzyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz