ŚNIADANIE:

  • Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)                                                                                               
  • (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)
  • Pasztet z soczewicy i marchewki – 50g (8)
  • ( składniki: soczewica, marchew, jaja, sól, pieprz, papryka ostra, cebula)
  • Mix sałat z sosem winegret -120 g
  • (sałata lodowa, szpinak świeży liście, pomidor, papryka czerwona, ogórek świeży, olej rzepakowy, pieprz, bazylia, groszek konserwowy)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Ser żółty Salami – 15 g (2)
  • Galaretka z kurczaka z warzywami – 23 g (1,3,6,7)
  • Szynka wieprzowa krucha – 20 g (1,3,6,7)
  • Dżem wiśniowy -22g
  • Pomidor -10g
  • Ogórek świeży -20g
  • Kawa zbożowa, napar bez cukru – 250ml
  • (składniki:  kawa zbożowa Inka, woda) (1)
  • Herbata czarna, napar bez cukru– 250 ml
  • (składniki: herbata czarna, woda)

II ŚNIADANIE:

  • Jogurt z granolą i musem owocowym– 150g (1,2)
  • (składniki: jogurt naturalny, płatki owsiane, płatki kukurydziane, słonecznik, rodzynki, sok z pomarańczy, mango)

OBIAD:

  • Zupa pejzanka -300 ml (6)
  • (składniki: woda, włoszczyzna krojona w paski mrożona, porcja rosołowa drobiowa, papryka mrożona w paski, kapusta biała, cebula, sól, pieprz, liść laurowy, lubczyk)
  • Roladka ze schabu z marchewką pieczoną –150g (1,2)
  • (schab pieczony, marchewka, masło, mąka pszenna, sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek świeży)
  • Ziemniaki z koperkiem -250g
  • Surówka z selera i jabłko -150g  (6)
  • (składniki: seler korzeniowy, jogurt naturalny, cukier, sok ze świeżej cytryny, jabłko)
  • Kompot wieloowocowy  – 250 ml
  • (składniki: jagody mrożone, truskawki mrożone, woda, cukier)

POSIŁEK DODATKOWY: Owoc

KOLACJA:

  • Sałatka z selera naciowego i kurczaka (2)
  • (składniki: seler naciowy, mięso z piersi kurczaka duszone, cebula, olej rzepakowy, kukurydza żółta konserwowa, pieprz, sól, majonez, jogurt, kapusta pekińska, ananas, curry)
  • Śledzie a’la Matijas z cebulką – 140g (9)
  • Pasztet z soczewicy i marchewki – 50g (8)
  • ( składniki: soczewica, marchew, jaja, sól, pieprz, papryka ostra, cebula)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło 15g  (2)
  • Ser żółty Salami –  35 g (2)
  • Szynka wieprzowa gospodarza – 20g (1,3,6)
  • Szynka wieprzowa jak dawniej -20 g (1,3,6)
  • Kiełbasa krakowska -21 g (1,3,6)
  • Pomidor ze szczypiorkiem -50g
  • Ogórek kiszony – 40g
  • Kawa zbożowa, napar bez cukru – 250 ml  (1)
  • (składniki: kawa zbożowa inka, woda)
  • Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml
  • (składniki: herbata czarna, woda)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień):

  • ENERGIA (kcal)                                     2438
  • BIAŁKO (g)                                            121,9
  • TŁUSZCZE (g)                                        94,8
  • W tym nasycone kwasy tłuszczowe  35
  • WĘGLOWODANY (g)                          274,2
  • W tym cukry proste (g)                      45
  • BŁONNIK POKARMOWY (g)              31
  • SÓL (g)                                               7,1
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz