ŚNIADANIE:

Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)

(składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)

Bagietka pełnoziarnista z pastą jajeczną i rzodkiewką -35g (1,2)

(składniki: bułka pszenno -żytnia, jaja, jogurt naturalny, majonez, sól, pieprz, ogórek świeży, szczypiorek)

Sałatka z kapustą pekińską – 150g

(składniki: kapusta pekińska, pomidor, oliwki, bazylia, sól, pieprz, sok z cytryny, olej rzepakowy)

Ser żółty Gouda – 21g (2)

Pieczywo mieszane 100g (1)

Masło – 15g  (2)

Szynka wieprzowa jak dawniej – 20g (3,6,7)

Polędwica z indyka-  20g (1,3,6,7)

Dżem truskawkowy – 22g

Pomidor -50g

Ogórek konserwowy – 20g

Kawa zbożowa, napar bez cukru –  250ml (2)

(składniki: kawa zbożowa inka, woda)

Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

II ŚNIADANIE:

Granola z jogurtem, owocem i cynamonem  – 30g (1,2,6)

(składniki: jogurt jagodowy, jogurt naturalny, płatki owsiane, płatki żytnie, żurawina suszona, pomarańcza, cynamon)

OBIAD:

Zupa ogórkowa 300 ml (6)
(składniki: woda, ziemniaki, ogórki kiszone, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, cebula, liść laurowy, ziele angielskie)
Gulasz mięsno – warzywny – 250g (1,2,6)
(składniki: łopatka wieprzowa, woda, cebula, mąka pszenna typ 500, olej rzepakowy uniwersalny 3%, pieprz czarny, sól, zioła, marchew, papryka czerwona, koncentrat pomidorowy)
Kasza jęczmienna pęczak – 74 g (1)
Buraczki gotowane 160g
(składniki: buraki, olej rzepakowy, cukier, sok ze świeżej cytryny)
Kompot wieloowocowy 250 ml
(składniki: woda, mieszanka kompotowa: jagody mrożone, porzeczki mrożone, truskawki mrożone, cukier)

POSIŁEK DODATKOWY:

Pączek z dżemem -150g (1,2,8)

KOLACJA:
Fasolka po bretońsku -200g (1, 6,7)
(składniki: fasola ,,biały Jaś’, kiełbasa śląska, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, cebula)
Pieczywo mieszane – 100g (1)
Masło – 15g (2)
Ser gouda – 21g (2)
Szynka wieprzowa krucha – 20g (1,3,6)
Szynka wieprzowa konserwowa -18g (1,3,6)
Pomidor -50g
Ogórek kiszony – 40g
Szpinak -5g
Kawa zbożowa z mlekiem – 250 ml (1,2)
(składniki: kawa zbożowa, mleko spożywcze 3,2%)
Herbata czarna -250 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA  (RAZEM CAŁY DZIEŃ)ENERGIA (kcal)                              2450,5BIAŁKO (g)                                          122,5TŁUSZCZE (g)                                     87,1W tym nasycone kwasy tłuszczowe      35,8 gWĘGLOWODANY (g)                       306,3gW tym cukry proste (g)                          52,1 gBŁONNIK POKARMOWY (g)         38,1
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wierzyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz