ŚNIADANIE:

  • Płatki owsiane na mleku– 400 ml (1,2)
    (składniki: mleko spożywcze 3,2% , płatki owsiane, cukier)
    Bagietka pełnoziarnista z pastą jajeczną – 120 g (1, 2, 7, 8)
    (składniki: bagietka pszenna, pasta jajeczna: jajka, majonez, jogurt naturalny 2%, sól, pieprz, pietruszka liście)
    Sałatka warzywna – 150g
  • (składniki: sałata lodowa, pomidor, ogórek świeży, zioła prowansalskie, olej rzepakowy, ocet balsamiczny)
    Pieczywo mieszane 100g (1)
    Masło – 15g (2)
    Ser żółty Salami- 30g (2)
    Szynka wieprzowa krucha – 22g (3,6,7)
    Kiełbasa krakowska – 15g (1,3,6,7)
    Dżem truskawkowy -22g
    Pomidor -50g
    Ogórek kiszony -40g, szpinak liście – 1g
    Kawa zbożowa na mleku- 250ml (2)
    (składniki: kawa zbożowa, mleko spożywcze 3,2%)
    Herbata czarna – 250 ml

II ŚNIADANIE:

Granola z jogurtem, pomarańczą i cynamonem – 160g (1,2)
(składniki: granola: płatki owsiane, otręby owsiane, płatki żytnie, żurawina suszona, słonecznik, pomarańcza, cynamon)

OBIAD:

  • Zupa ogórkowa – 300 ml (6)
  • (składniki: woda, ziemniaki, ogórki kiszone, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, cebula, liść laurowy, ziele angielskie)
  • Pierś z kurczaka pieczona ze szpinakiem, pomidorem suszonym i serem Mozarella -160  g (2)
  • (składniki: mięso z piersi kurczaka, suszone pomidory, szpinak mrożony, czosnek, sól, pieprz, bazylia, ser Mozarella)
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem – 250g
  • Surówka z marchewki z chrzanem – 150g
  • (składniki: marchew, chrzan, olej rzepakowy, sól, pieprz, cukier)
  • Kompot wieloowocowy -250 ml
  • (skład: woda, maliny mrożone, borówki mrożone, wiśnie mrożone, cukier)

POSIŁEK DODATKOWY: Owoc

KOLACJA:

    Fasolka po bretońsku – 200g (1, 6,7)
    (składniki: fasola ,,biały Jaś’, kiełbasa śląska, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, cebula)
    Pieczywo mieszane – 100g (1)
    Masło – 15g (2)
    Ser gouda – 21g (2)
    Szynka wieprzowa krucha – 20g (1,3,6)
    Kiełbasa krakowska -18g (1,3,6)
    Pomidor -50g
    Ogórek kiszony – 40g
    Szpinak -5g
    Kawa zbożowa z mlekiem – 250 ml (1,2)
    (składniki: kawa zbożowa, mleko spożywcze 3,2% tłuszczu)
    Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA  (RAZEM CAŁY DZIEŃ)

    ENERGIA (kcal)                              2450,5
    BIAŁKO (g)                                          122,5
    TŁUSZCZE (g)                                     87,1
    W tym nasycone kwasy tłuszczowe    35,8
    WĘGLOWODANY (g)                       306,3
    W tym cukry proste (g)                      52,1
    BŁONNIK POKARMOWY (g)         38,1
    SÓL (g)   6

    Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
    83-316 Gołubie, Świerkowa 3
    NIP: 5892013120
    REGON: 222037280
    Rehabilitacja Wieżyca
    © 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
    Realizacja: Mikołaj Lisiewicz