ŚNIADANIE:

Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)

(składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)

Jajecznica ze szczypiorkiem -130g  (8)

(składniki: jajka, sól, pieprz, woda, szczypiorek)

Pieczywo mieszane 100g (1)

Masło – 15g  (2)

Ser żółty Gouda – 21g  (2)

Schab wieprzowy długowędzony – 20g (3,6,7)

Szynka wieprzowa jak dawniej  –  20 g (1,3,6,7)

Dżem wiśniowy – 22g

Pomidor -10g

Ogórek świeży -30g

Kawa zbożowa 250ml (2)

(składniki: kawa zbożowa, mleko spożywcze 3,2%)

Mleko spożywcze 3,2% – 250 ml (2)

Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

II ŚNIADANIE:

Jogurt z granolą i owocem – 120 g (1,2)

(składniki: jogurt naturalny, płatki owsiane, żurawina, sok z pomarańczy, słonecznik pieczone, jabłko prażone)

OBIAD:

Zupa tajska  – 300 ml ( 6)

(składniki: woda, mleko kokosowe, limonka, liście limonki, pasta curry, włoszczyzna mrożona w paski, mięso z piersi kurczaka, imbir, kurkuma, sól, pieprz)

Sznycel drobiowy z pieca -150  g

(składniki: mięso z piersi kurczaka, olej rzepakowy, sól, pieprz, papryka mielona słodka, czosnek sypki, zioła prowansalskie)

Ziemniaki gotowane z koperkiem – 250g

Buraczki gotowane – 150g

(składniki: buraki gotowane. sok z cytryny, olej rzepakowy, sól, pieprz)

Woda z cytryną – 250 ml

POSIŁEK DODATKOWY:  pomarańcza

KOLACJA:

Leczo warzywne z kiełbasą – 300 g (1,2,5,6,7)

(składniki: kiełbasa śląska, cukinia, papryka czerwona mrożona, cebula, czosnek ząbek, olej rzepakowy, zioła prowansalskie, papryka mielona słodka, sól, pieprz)

Pasta pieczarkowa – 18 g (łyżka) (2, 7, 8)

(składniki: jogurt naturalny, pieczarki świeże, sól, pieprz, serek twarogowy, jajko gotowane, szczypiorek)

Pieczywo mieszane 100g (1)

Masło 15g  (2)

Ser Gouda  23g (2)

Polędwica sopocka – 20g (1,3,6)

Szynka wieprzowa gospodarza- 20g (1,3,6)

Pomidor -50g

Ogórek kiszony – 40g

Sałata lodowa -5g

Kawa zbożowa  – 250 ml  (1,2)

(składniki: kawa zbożowa inka, woda)

Mleko spożywcze 3,2 % – 250 ml (2)

Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)

ENERGIA (kcal)                                    2397

BIAŁKO (g)                                            119,8

TŁUSZCZE (g)                                        93,2

W tym nasycone kwasy tłuszczowe 29

WĘGLOWODANY (g)                          269,6

W tym cukry proste (g)                      45

BŁONNIK POKARMOWY (g)              36

SÓL (g)                                                  7,2

Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wierzyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz