Zupa mleczna z makaronem –  400 ml (1,2)                                                                                                 (składniki: mleko spożywcze  3,2% , makaron, cukier)
Bagietka pszenna z pastą pomidorową, Mozarellą i ogórkiem – 78 g (1,2,5)
(składniki: bagietka pszenna, ser twarogowy półtłusty, koncentrat pomidorowy, bazylia, ser Mozarella, ogórek świeży)
Twarożek półtłusty -50g (2)
Ser żółty Salami – 30g (2)
Pieczywo mieszane 100g (1)
Masło – 15g  (2)
Szynka wieprzowa jak dawniej – 22g (3,6,7)
Polędwica z indyka – 20g (1,3,6,7)
Dżem wiśniowy  -22g
Pomidor -50g, plastry pomarańczy -20g
Ogórek kiszony – 20 g
Kakao na mleku – 250ml
(składniki: kakao, mleko spożywcze 3,2%) (2)
Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

II ŚNIADANIE
Kasza manna z musem owocowym i kawałkami banana (1,2)                    
(kasza manna, mleko spożywcze 3,2%, cukier, kiwi, banan)

OBIAD

Kapuśniak z młodej kapusty 300 ml (6)             
(składniki: woda, ziemniaki, kapusta biała, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, cebula, liść laurowy ziele angielskie, porcja rosołowa)
Bitki wieprzowe duszone w sosie własnym -150g (1)
(składniki: schab wieprzowy bez kości, woda,  cebula, mąka pszenna typ 500, olej rzepakowy uniwersalny 3%, Pieprz czarny, sól)
Kasza gryczana -100g
Buraczki z jabłkiem i cebulką na zimno – 150g
(składniki: buraczki gotowane, jabłko, cebula, sól, pieprz, cukier, olej rzepakowy)
Kompot wieloowocowy 250 ml
(składniki: woda, mieszanka kompotowa: jagody mrożone, porzeczki mrożone, truskawki mrożone, cukier)

POSIŁEK DODATKOWY:  jabłko

KOLACJA

Cebulaki
(składniki: mąka pszenna, drożdże, sól, pieprz, mleko spożywcze 3,2 %, cukier, jaja, cebula, olej rzepakowy)
Pieczywo mieszane – 100g (1)
Masło – 15g  (2)
Ser gouda – 21g (2)
Szynka wieprzowa jak dawniej -18g (1,3,6)
Galaretka z kurczaka z warzywami -23 g
Pomidor -50g
Ogórek kiszony -40g
Kiełki rzodkiewki -1g
Kawa zbożowa z mlekiem  – 250 ml (1,2)
(składniki: kawa zbożowa, mleko spożywcze 3,2%)
Herbata czarna, napar bez cukru -250 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (cały dzień)

ENERGIA (kcal)                                    2421
BIAŁKO (g)                                          121
TŁUSZCZE (g)                                       94,1
W tym nasycone kwasy tłuszczowe 33,6g
WĘGLOWODANY (g)                          272 mg
W tym cukry proste (g)                       34 g
BŁONNIK POKARMOWY (g)              36,1
SÓL (g)                                                5, w tym dodawana 2g  
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wierzyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz