ŚNIADANIE:

  • Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)
  • (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)
  • Pasztet mięsny pieczony -60g (1,8)
  • (składniki: jajko, sól, pieprz, łopatka wieprzowa, wątróbka drobiowa, majeranek, cebula)
  • Twarożek ze szczypiorkiem – 50g (2)
  • (składniki: ser twarogowy półtłusty, jogurt naturalny, sól, pieprz, szczypiorek)
  • Pieczywo mieszane –  100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Schab wieprzowy długowędzony- 20g (3,6,7)
  • Szynka wieprzowa krucha –  20 g (1,3,6,7)
  • Dżem wiśniowy – 22g
  • Pomidor -20g
  • Ogórek świeży -20g
  • Kakao na mleku – 250ml (2)
  • (składniki: kakao, cukier, mleko spożywcze 3,2%)
  • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

II ŚNIADANIE:

  • Tortillki z serkiem, szynką i warzywami – 120 g (1,2)
  • (składniki: tortilla pszenna, serek śmietankowy, kapusta pekińska, ogórek świeży, szynka i papryka, pomidor)

OBIAD:

  • Zupa jarzynowa  – 300 ml (2, 6)
  • (składniki: woda, porcja drobiowa rosołowa, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, mleko spożywcze 3,2%, kalafior mrożony brokuł mrożony, włoszczyzna mrożona w paski, lubczyk)
  • Pierś z kurczaka pieczona ze szpinakiem, pomidorem suszonym i serem Mozarella -160  g (2)
  • (składniki: mięso z piersi kurczaka, suszone pomidory, szpinak mrożony, czosnek, sól, pieprz, bazylia, ser Mozarella)
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem – 250g
  • Surówka z marchewki z chrzanem – 150g
  • (składniki: marchew, chrzan, olej rzepakowy, sól, pieprz, cukier)
  • Woda z cytryną – 250 ml
  • (składniki: woda, cytryna)
  • POSIŁEK DODATKOWY:
  • Galaretka truskawkowa -150g
  • (składniki: galaretka w proszku, woda, cukier)

KOLACJA:

  • Śledzie z cebulką
  • (składniki: śledzie a’la matijas, cebula, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, pieprz)
  • Pieczywo mieszane-  100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Ser Gouda – 21g (2)
  • Polędwica sopocka – 20g (1,3,6)
  • Szynka wieprzowa gospodarza- 20g (1,3,6)
  • Pomidor -50g
  • Ogórek kiszony – 40g
  • Sałata lodowa -5g
  • Kawa zbożowa, napar bez cukru 250 ml  (1,2)
  • (składniki: kawa zbożowa inka, woda)
  • Mleko spożywcze 3,2 % – 250 ml (2)
  • Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)

  • ENERGIA (kcal)                                    2382
  • BIAŁKO (g)                                           119,1
  • TŁUSZCZE (g)                                       92,6
  • W tym nasycone kwasy tłuszczowe 27,8
  • WĘGLOWODANY (g)                          267,9
  • W tym cukry proste (g)                      47
  • BŁONNIK POKARMOWY (g)              34
  • SÓL (g)                                                  7
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz