ŚNIADANIE

  • Płatki owsiane na mleku  400 ml (1,2)                                                                                                 (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)
  • Sałatka jarzynowa 100g  (2, 6,7,8)
  • (jajko gotowane, groszek konserwowy, marchew, seler, pietruszka, musztarda, majonez, sól, pieprz)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Ser żółty gouda 21g  (2)
  • Kurczak z warzywami w galarecie – 23 g (1,3,6,7)
  • Szynka  z indyka 20g (1,3,6,7)
  • Dżem z czarnej porzeczki niskosłodzony 22g
  • Pomidor -50g
  • Ogórek świeży -55g
  • Szpinak świeży – 1g
  • Kawa zbożowa 250 ml  (1,2)
  • (składniki: mleko spożywcze 3,2 %, kawa zbożowa)
  • Herbata czarna, napar bez cukru -250 ml

II ŚNIADANIE

  • Ciastka francuskie z jabłkiem i cynamonem – 160 g (1,2)
  • (składniki: ciasto francuskie frosta mrożone – masło, mąka pszenna, woda, sól, jabłko prażone, cynamon)

OBIAD

  • Krem z pomidorów 300 ml (6)
  • (składniki: woda, pomidory z puszki, bazylia, zioła prowansalskie, sól, pieprz, olej rzepakowy, cebula, czosnek)
  • Ryba pieczona w ziołach – 180g (6,9)
  • (składniki: ryba – miruna, sól, pieprz, zioła prowansalskie, olej rzepakowy)
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem – 250 g
  • Warzywa gotowane na parze- 150g
  • (składniki: kalafior mrożony, brokuł mrożony)
  • Woda z cytryną – 250 ml

POSIŁEK DODATKOWY – OWOC

KOLACJA

  • Pierogi ze szpinakiem – 180 g (1,2,8)
  • (składniki: mąka pszenna, ser twarogowy półtłusty, sól, pieprz, czosnek, koper siekany, jaja, olej rzepakowy, szpinak mrożony)
  • Pieczywo mieszane – 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Ser żółty Salami – 20g (2)
  • Szynka wieprzowa – 20g (1,3,6)
  • Polędwica sopocka -20g (1,3,6,7)
  • Pomidor -50g
  • Ogórek kiszony– 40g
  • Szpinak  -5g
  • Kawa zbożowa, napar bez cukru – 250 ml  (1)
  • (składniki: kawa zbożowa inka, woda)
  • Mleko spożywcze 3,2% tłuszczu – 250 ml (2)
  • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (Razem cały dzień) 

  • ENERGIA (kcal)                                    2402
  • BIAŁKO (g)                                           120,1
  • TŁUSZCZE (g)                                       93,4
  • W tym nasycone kwasy tłuszczowe      32,4
  • WĘGLOWODANY (g)                           270,2
  • W tym cukry proste (g)                          39
  • BŁONNIK POKARMOWY (g)           40
  • SÓL (g)                                   5
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz