ŚNIADANIE:
II ŚNIADANIE:
Ryż z tartym jabłkiem, jogurtem, żurawiną i cynamonem -160 g (2)(Składniki: ryż biały gotowany, jabłko prażone, żurawina suszona, cynamon)
OBIAD:
POSIŁEK DODATKOWY: Owoc
KOLACJA:
Sałatka z selerem konserwowym, szynką i jajkiem – 150g (3,6,7, 8)
(składniki: jajko gotowane na twardo, szynka wieprzowa konserwowa, seler konserwowy, kukurydza
konserwowa, ogórek świeży, pieprz, jogurt, majonez)
Pieczywo mieszane – 100g (1)
Masło – 15g (2)
Ser żółty Salami – 15g (2)
Kurczak w galarecie z warzywami – 23g (1,3,6)
Szynka wieprzowa krucha -20 g (1,3,6)
Pomidor -50g
Ogórek kiszony – 40g
Rukola -1g
Kawa zbożowa z mlekiem – 250 ml (1,2)
(składniki: kawa zbożowa, mleko spożywcze 3,2%)
Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
WARTOŚĆ ODŻYWCZA (CAŁY DZIEŃ):
ENERGIA (kcal) 2430
BIAŁKO (g) 121,5
TŁUSZCZE (g) 94,5
W tym nasycone kwasy tłuszczowe 32,1
WĘGLOWODANY (g) 273,4
W tym cukry proste (g) 48
BŁONNIK POKARMOWY (g) 40
SÓL (g) 6