ŚNIADANIE

Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)

(składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)

Jajko gotowane na miękko -60 g (8)

Ser twarogowy półtłusty –50 g (2)

Pieczywo mieszane 100g (1)

Masło – 15g  (2)

Ser żółty Gouda – 21g  (2)

Szynka wieprzowa krucha – 20g (3,6,7)

Szynka wieprzowa konserwowa-  20g (1,3,6,7)

Dżem truskawkowy – 22g

Kiełki rzodkiewki – 1g

Pomidor -50g

Ogórek świeży -55g

Kakao na mleku– 250ml (2)

(składniki: kakao, mleko spożywcze 3,2%, cukier)

Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

II ŚNIADANIE

Brokuł z jajkiem, prażonym słonecznikiem  i sosem jogurtowo-czosnkowym -150g (2,8)

(składniki: jajko gotowane, brokuł gotowany, prażony słonecznik, pomidor, jogurt naturalny, ząbek czosnku, sól,  pieprz)

OBIAD

Krem z białych warzyw z grzankami – 300 ml (1,2,6)

(składniki: włoszczyzna mrożona w paski, kalafior mrożony, seler korzeniowy, por, ziemniak, cebula, pietruszka korzeń, sól, pieprz, tymianek, chleb pszenny,olej rzepakowy, mleko spożywcze 3,2%)

Gołąbek w sosie -160 g (1,2,8)

(składniki: mięso mielone z piersi kurczaka, jajko, mąka pszenna, ryż biały, olej rzepakowy, sól, pieprz, cebula, kapusta biała, koncentrat pomidorowy)

Ziemniaki z koperkiem -250 g

Surówka z białej rzodkwi -200g

(składniki: rzodkiew biała, olej rzepakowy, marchew, sok ze świeżej cytryny)

Kompot wieloowocowy – 250 ml

(składniki: woda, mieszanka kompotowa: jagody mrożone, porzeczki mrożone, truskawki mrożone, cukier)

POSIŁEK DODATKOWY: Owoc -banan

KOLACJA

Ryż z jabłkiem i cynamonem – 160g (2,8)

(składniki: ryż biały, jogurt naturalny, jajko, jabłka prażone, cynamon)

Pieczywo mieszane 100g (1)

Masło 15g  (2)

Ser Gouda  21g (2)

Szynka wieprzowa konserwowa – 20g (1,3,6)

Kiełbasa wieprzowa gospodarza (1,3,6)

Pomidor -50g

Ogórek kiszony – 80g

Rukola, roszponka -3 g

Plastry pomarańczy -25g

Kawa zbożowa z mlekiem – 250 ml  (1,2)

(składniki: kawa zbożowa inka, mleko spożywcze 3,2%)

Herbata z cytryną i imbirem  – 250 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)

ENERGIA (kcal)                                    2405

BIAŁKO (g)                                            120,2

TŁUSZCZE (g)                                        93,5

W tym nasycone kwasy tłuszczowe 31

WĘGLOWODANY (g)                          270,5

W tym cukry proste (g)                      44

BŁONNIK POKARMOWY (g)              32

SÓL (g)                                                  6,3

Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wierzyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz