ŚNIADANIE:
Zupa mleczna z makaronem – 400 ml (1,2)
(składniki: mleko spożywcze 3,2%, makaron świderki, cukier)
Jajecznica – 130g (8)
(składniki: jajka, sól, pieprz, woda)
Twarożek z jogurtem -50 g (2)
Pieczywo mieszane 100g (1)
Masło – 15g (2)
Ser żółty Gouda – 42g (2)
Kiełbasa krakowska – 15g (3,6,7)
Kurczak w galarecie z warzywami – 23g (1,3,6,7)
Dżem truskawkowy 22g
Sałata lodowa – 2g, kiełki rzodkiewki – 1g
Pomidor – 50g
Ogórek świeży -55g
Papryka czerwona -20g
Rzodkiewki -20g
Kawa zbożowa na mleku – 250ml
(składniki: kawa zbożowa,, mleko spożywcze 3,2%,) (2)
Herbata czarna – 250 ml
II ŚNIADANIE:
Sałatka z tuńczykiem i ogórkiem -150g (2, 8, 9)
(składniki: tuńczyk w puszce, ogórek konserwowy, kukurydza konserwowa, jajko gotowane, sól, pieprz, majonez)
OBIAD:
Krem z dyni z grzankami – 300 ml (1,2, 6)
(składniki: dynia w kostce mrożona, włoszczyzna w paski mrożona, ziemniak, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, imbir)
Kurczak duszony w porach -160g (2)
(składniki: mięso z piersi kurczaka, pory, masło, sól, pieprz, masło)
Ziemniaki pure – 250g (2)
Surówka z marchewki i ananasa -150 g(2)
(składniki: marchew, ananas w puszce, olej rzepakowy, pieprz, jogurt)
Woda z cytryną –250 ml
POSIŁEK DODATKOWY: jabłko
KOLACJA:
Potrawka chińska z makaronem ryżowym – 200g (6)
Pieczywo mieszane 100g (1)
Masło 15g (2)
Ser Gouda 42g (2)
Szynka wieprzowa jak dawniej – 20g (1,3,6)
Schab wieprzowy długo wędzony – 20g (1,3,6)
Kurczak w galarecie z warzywami -23g (1,3,6)
Pomidor – 50g
Ogórek kiszony – 80g
Kiełki rzodkiewki – 1g, kiwi – 30g
Rzodkiewki – 20g
Papryka czerwona – 20g
Kawa zbożowa – 250 ml (1,2)
Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)
ENERGIA (kcal) 2400
BIAŁKO (g) 120
TŁUSZCZE (g) 93,3
W tym nasycone kwasy tłuszczowe 33,1
WĘGLOWODANY (g) 270
W tym cukry proste (g) 40
BŁONNIK POKARMOWY (g) 33
SÓL (g) 5,2