ŚNIADANIE

Płatki owsiane na mleku –  250 ml (1,2)                                                                                                 (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)
Jajecznica (8)
(składniki: jajka, sól, pieprz, woda)
Kapusta pekińska z pomidorem, rzodkiewkami w sosie koperkowo-ziołowym -120g (2)
(składniki: kapusta pekińska, rzodkiewki, koper, zioła prowansalskie, pomidor, jogurt naturalny)
Pieczywo mieszane 100g (1)
Masło – 15g  (2)
Ser żółty Salami – 15g  (2)
Szynka wieprzowa krucha – 22 g (1,3,6,7)
Pieczeń rzymska -20g (1,2,8)
Dżem z czarnej porzeczki – 22g
Pomidor -20g
Ogórek kiszony -25g
Kakao na mleku– 250ml (2)
(składniki: kakao naturalne, mleko spożywcze 3,2%, cukier)
Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

II ŚNIADANIE
Sałatka z buraka, gruszki i orzecha włoskiego -120 g (10)
(składniki: burak gotowany, gruszka, orzech włoski, olej rzepakowy, ocet balsamiczny, szpinak liście)

OBIAD

Zupa gulaszowa – 300 ml (1,6)
(składniki: woda, włoszczyzna mrożona w paski, mięso z łopatki wieprzowej, sól, pieprz, olej rzepakowy, cebula, czosnek, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, ziemniaki, papryka, papryka słodka mielona, tymianek)
Pulpeciki w sosie pomidorowym – 180 g (1, 2,6,8)
(składniki: mięso mielone z kurczaka, jaja, sól, pieprz, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, przyprawy) Ziemniaki gotowane z koperkiem – 250g
Warzywa gotowane: brokuły, kalafior, marchew – 150g
Woda z cytryną – 250 ml

POSIŁEK DODATKOWY: Owoc – kiwi

KOLACJA

Makaron łazanki z kiszoną kapustą – 200 g (1)
(składniki: makaron łazanki, kiszona kapusta, sól, pieprz, przyprawy ziołowe, pieczarki)
Pieczywo mieszane – 100g (1)
Masło -15g  (2)
Ser gouda – 41g (2)
Szynka wieprzowa gospodarza – 20g (1,3,6)
Ogonówka wieprzowa wędzona -20g (1,3,6,7)
Pomidor -10g
Ogórek konserwowy– 20g
Ogórek świeży – 20g
Kawa zbożowa na mleku – 250 ml  (1,2)
(składniki: mleko spożywcze 3,2 %, kawa zbożowa)
Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
WARTOŚĆ ODŻYWCZA (razem cały dzień)

ENERGIA (kcal)                                     2435
BIAŁKO (g)                                            121,7
TŁUSZCZE (g)                                        94,6
W tym nasycone kwasy tłuszczowe       36
WĘGLOWODANY (g)                          273,9
W tym cukry proste (g)                          41
BŁONNIK POKARMOWY (g)           42
SÓL (g)                                                   5,7
w tym dodawana                                    2g
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wierzyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz