ŚNIADANIE:

  • Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)                                                                                                (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)
  • Pasztet z czerwonej soczewicy i marchewki pieczony -50g (8)
  • (soczewica czerwona gotowana, jajko, sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodka papryka, cebula, marchew surowa tarta, olej rzepakowy)
  • Mix sałat z sosem winegret -120 g
  • (sałata lodowa, szpinak świeży liście, pomidor, papryka czerwona, ogórek świeży, olej rzepakowy, pieprz, bazylia)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Polędwica z indyka – 20g (3,6,7)
  • Polędwica sopocka – 20g (1,3,6,7)
  • Ser żółty Gouda – 21g (2)
  • Dżem wiśniowy -22g
  • Pomidor -50g
  • Ogórek świeży -20g
  • Kawa zbożowa z mlekiem– 250ml
  • (składniki:  kawa zbożowa Inka, mleko spożywcze 3,2%, cukier)(1,2)
  • Herbata czarna, napar bez cukru– 250 ml

II ŚNIADANIE

  • Jogurt z granolą i musem owocowym– 150g (1,2)
  • (składniki: jogurt naturalny, płatki owsiane, płatki żytnie, słonecznik, rodzynki, sok z pomarańczy, mango)

OBIAD

  • Zupa pejzanka -300 ml (6)
  • (składniki: woda, włoszczyzna krojona w paski mrożona, porcja rosołowa drobiowa, papryka mrożona w paski, kapusta biała, cebula, sól, pieprz, liść laurowy, lubczyk)
  • Roladka ze schabu z porem i marchewką pieczona –150g (1,2)
  • (schab pieczony, por, marchewka, masło, mąka pszenna, sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek świeży)
  • Ziemniaki z koperkiem -250g
  • Surówka z ogórka kiszonego -150g  (6)
  • (składniki: ogórek kiszony, jogurt naturalny, cukier, sok ze świeżej cytryny, koper świeży, cebula, papryka czerwona)
  • Kompot wieloowocowy  – 250 ml
  • (składniki: jagody mrożone, truskawki mrożone, woda, cukier)

POSIŁEK DODATKOWY: Owoc

KOLACJA

  • Sałatka z selera naciowego i kurczaka (2)
  • (składniki: seler naciowy, mięso z piersi kurczaka duszone, cebula, olej rzepakowy, kukurydza żółta konserwowa, pieprz, sól, majonez, jogurt, kapusta pekińska, ananas, curry)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło 15g  (2)
  • Ser Salami –  15g (2)
  • Szynka wieprzowa konserwowa – 20g (1,3,6)
  • Szynka wieprzowa jak dawniej (1,3,6)
  • Pomidor -50g
  • Ogórek kiszony – 40g
  • Sałata lodowa -5 g
  • Kawa zbożowa z mlekiem – 250 ml  (1,2)
  • (składniki: kawa zbożowa inka, mleko spożywcze 3,2%)
  • Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)

  • ENERGIA (kcal)                                     2438
  • BIAŁKO (g)                                            121,9
  • TŁUSZCZE (g)                                        94,8
  • W tym nasycone kwasy tłuszczowe  35
  • WĘGLOWODANY (g)                          274,2
  • W tym cukry proste (g)                      45
  • BŁONNIK POKARMOWY (g)              31
  • SÓL (g)                                               7,1
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz