• ŚNIADANIE:
  • Pasta paprykowa – 25g (2)
  • (składniki: serek twarogowy, papryka czerwona, koncentrat pomidorowy, jogurt naturalny 2% tłuszczu, sól, pieprz, mielona papryka słodka)
  • Mix sałat z pomidorem, słonecznikiem i czerwoną cebulką – 150g
  • (sałata lodowa, szpinak liście, słonecznik łuskany, pomidor, ogórek świeży, cebula czerwona, olej rzepakowy, sól, pieprz, bazylia)
  • Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)
  •  (składniki: mleko spożywcze  3,2% , płatki owsiane, cukier)
  • Ogonówka – 20g (1,3,6,7)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Schab chłopski – 20g (1,3,6,7)
  • Ser żółty Gouda – 21 g (2)
  • Dżem z czarnej porzeczki –  22g
  • Pomidor -40g
  • Ogórek świeży -30g, koper świeży
  • Kakao na mleku– 250ml
  • (składniki: kakao, mleko spożywcze 3,2%, cukier) (2)
  • Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml

II ŚNIADANIE:

  • Jogurt z owocami, słonecznikiem i cynamonem -150g (1,2,4)
  • (składniki: jogurt naturalny 2% tłuszczu, kiwi, mandarynka, rodzynki suszone, słonecznik łuskany, cynamon)

OBIAD:

  • Zupa krupnik -300 ml (1)
  • (włoszczyzna mrożona w paski, kasza jęczmienna, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, porcja rosołowa drobiowa, cebula, por, ziemniaki, pietruszka liście)
  • Pieczeń z szynki w sosie własnym –150g (1,2)
  • (szynka wieprzowa, mąka pszenna, sól, pieprz, przyprawy ziołowe, woda)
  • Ziemniaki z koperkiem – 250 g
  • Buraczki gotowane – 150 g
  • Kompot – 250 ml
  • (jabłko, gruszka, cukier, woda)
  • POSIŁEK DODATKOWY:
    • Gruszka pieczona z żurawiną, pestkami dyni i cynamonem – 170 g
    • (składniki: gruszka, żurawina słodzona suszona, pestki dyni, cynamon)
    • KOLACJA:
    • Sałatka z makaronem Tortellini –120 g (1,2,6,8)
    • (makaron tortellini, szynka drobiowa, ogórek świeży, kukurydza żółta konserwowa, jogurt naturalny, majonez, sól, pieprz)
    • Pieczywo mieszane – 100g (1)
    • Masło -15g  (2)
    • Ser żółty Gouda – 21g (2)
    • Szynka wieprzowa – 20g (1,3,6)
    • Polędwica sopocka – 20g (1,3,6)
    • Pomidor z czerwoną cebulką -40g
    • Ogórek kiszony – 20g
    • Plastry pomarańczy, kiełki rzodkiewki – 1g
    • Rzodkiewka -15g
    • Kawa zbożowa, napar bez cukru – 250 ml  (1)
    • (składniki: kawa zbożowa Inka, woda)
    • Herbata czarna napar bez cukru  – 250 ml
    • WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)
    • ENERGIA (kcal)                                    2432
    • BIAŁKO (g)                                           121,6
    • TŁUSZCZE (g)                                       94,5
    • W tym nasycone kwasy tłuszczowe 34,6
    • WĘGLOWODANY (g)                          273,6
    • W tym cukry proste (g)                      41,7
    • BŁONNIK POKARMOWY (g)              35,2
    • SÓL (g)                                                 6
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz