ŚNIADANIE:

Płatki owsiane na mleku 400 ml (1,2)
(składniki: mleko spożywcze 3,2% , płatki owsiane, cukier)
Bagietka pełnoziarnista z pastą jajeczną i ogórkiem 120 g (1, 2, 7, 8)
(składniki: bagietka pełnoziarnista, pasta jajeczna: jajka, majonez, jogurt naturalny 2%, sól, pieprz, ogórek)
Ser twarogowy półtłusty -50 g (2)
Pieczywo mieszane 100g (1)
Masło – 15g (2)
Ser żółty gouda – 21g (2)
Kurczak z warzywami w galarecie – 23g (3,6,7)
Kiełbasa krakowska – 15g (1,3,6,7)
Dżem truskawkowy -22g
Pomidor -50g
Ogórek kiszony -40g
Kawa zbożowa na mleku- 250ml (2)
(składniki: kawa zbożowa, mleko spożywcze 3,2%)
Herbata czarna – 250 ml

II ŚNIADANIE:
Granola z jogurtem, pomarańczą i cynamonem (1,2)
(składniki: granola: płatki owsiane, otręby owsiane, płatki żytnie, żurawina suszona, słonecznik, pomarańcza, cynamon)

OBIAD:
Zupa ogórkowa 300 ml (6)
(składniki: woda, ziemniaki, ogórki kiszone, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, cebula, liść laurowy, ziele angielskie)
Gulasz mięsno – warzywny – 250g (1,2,6)
(składniki: łopatka wieprzowa, woda, cebula, mąka pszenna typ 500, olej rzepakowy uniwersalny 3%, pieprz czarny, sól, zioła, marchew, papryka czerwona, koncentrat pomidorowy)
Kasza jęczmienna pęczak – 74 g (1)
Buraczki gotowane 160g
(składniki: buraki, olej rzepakowy, cukier, sok ze świeżej cytryny)
Kompot wieloowocowy 250 ml
(składniki: woda, mieszanka kompotowa: jagody mrożone, porzeczki mrożone, truskawki mrożone, cukier)

POSIŁEK DODATKOWY: OWOC -pomarańcza

KOLACJA:
Fasolka po bretońsku -200g (1, 6,7)
(składniki: fasola ,,biały Jaś’, kiełbasa śląska, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, cebula)
Pieczywo mieszane – 100g (1)
Masło – 15g (2)
Ser gouda – 21g (2)
Szynka wieprzowa krucha – 20g (1,3,6)
Szynka wieprzowa konserwowa -18g (1,3,6)
Pomidor -50g
Ogórek kiszony – 40g
Szpinak -5g
Kawa zbożowa z mlekiem – 250 ml (1,2)
(składniki: kawa zbożowa, mleko spożywcze 3,2%)
Herbata czarna -250 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA  (RAZEM CAŁY DZIEŃ)

ENERGIA (kcal)                              2450,5

BIAŁKO (g)                                          122,5

TŁUSZCZE (g)                                     87,1

W tym nasycone kwasy tłuszczowe      35,8 g

WĘGLOWODANY (g)                       306,3g

W tym cukry proste (g)                          52,1 g

BŁONNIK POKARMOWY (g)         38,1

SÓL (g)   6

Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wierzyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz