ŚNIADANIE:

  • Płatki owsiane na mleku  – 400 ml (1,2)                                                                        
  • (Składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)
  • Pasztet mięsny z żurawiną suszoną – 50g (8)
  • (Składniki: wątróbka drobiowa, jaja, żurawina suszona słodzona, łopatka wieprzowa, sól, pieprz, majeranek)
  • Kapusta pekińska z ogórkiem i rzodkiewką -150g
  • (Składniki: kapusta pekińska, ogórek świeży, rzodkiewki, pietruszka liście, olej rzepakowy, sok ze świeżej cytryny, pieprz)
  • Masło – 15g  (2)
  • Ser żółty gouda – 21g  (2)
  • Kiełbasa krakowska – 30 g (1,3,6,7)
  • Ogonówka – 21g (1,3,6,7)
  • Dżem z czarnej porzeczki niskosłodzony – 22g
  • Pomidor -40g
  • Ogórek świeży -30g
  • Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml  (1,2)
  • (składniki: mleko spożywcze 3,2 %, kawa zbożowa)
  • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
  • (składniki: herbata czarna Saga, woda)

II ŚNIADANIE:

  • Ciastka francuskie z jabłkiem i cynamonem – 160g (1,2)
  • (składniki: ciasto francuskie frosta mrożone – masło, mąka pszenna, woda, sól, jabłko prażone, cynamon)

OBIAD:

  • Krem z pomidorów – 300 ml (6)
  • (składniki: woda, pomidory z puszki, bazylia, zioła prowansalskie, sól, pieprz, olej rzepakowy, cebula, czosnek)
  • Pstrąg pieczony – 180g (6,9)
  • (składniki: ryba – pstrąg łososiowy, olej rzepakowy, sól ziołowa, pieprz cytrynowy)
  • Purre z białych warzyw -230g (6)
  • (składniki: ziemniaki, seler, kalafior mrożony, pieprz, zioła, pietruszka korzeń)
  • Surówka z marchewki, selera i pora – 150g (2, 6, 8)
  • (składniki: marchew, por, koper, jogurt, sól, pieprz, majonez, olej rzepakowy)
  • Woda z cytryną – 250 ml

POSIŁEK DODATKOWY: Owoc – banan

KOLACJA:

  • Pierogi ze szpinakiem – 160 g (1,2,8)
  • (składniki: jaja, mąka pszenna, ser twarogowy półtłusty, szpinak mrożony, sól, pieprz, koper świeży, czosnek świeży, sól, pieprz)
  • Pieczywo mieszane – 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Ser żółty Gouda – 42g (2)
  • Szynka wieprzowa gospodarza – 21g (1,3,6)
  • Kiełbasa krakowska -15g (1,3,6,7)
  • Pomidor -20g
  • Ogórek kiszony– 20g
  • Roszponka, liście -1g
  • Kawa zbożowa, napar bez cukru – 250 ml  (1)
  • (składniki: kawa zbożowa Inka, woda)
  • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
  • (składniki: herbata czarna, woda)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (Razem cały dzień):

  • ENERGIA (kcal)                                    2402
  • BIAŁKO (g)                                           120,1
  • TŁUSZCZE (g)                                       93,4
  • W tym nasycone kwasy tłuszczowe      32,4
  • WĘGLOWODANY (g)                          270,2
  • W tym cukry proste (g)                          39
  • BŁONNIK POKARMOWY (g)           40
  • SÓL (g)                                   5
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz