ŚNIADANIE:

Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)                                                                                                                              (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)

Twarożek z rzodkiewkami -50g (2)

(ser twarogowy półtłusty, jogurt naturalny, sól, pieprz, rzodkiewki)

Mix sałat z sosem winegret -120 g

Pieczywo mieszane 100g (1)

Masło – 15g  (2)

Polędwica z indyka – 20g (3,6,7)

Polędwica sopocka – 20g (1,3,6,7)

Ser żółty Salami – 15g (2)

Dżem wiśniowy -22g

Pomidor -50g

Ogórek świeży -20g

Kawa zbożowa z mlekiem– 250ml

(składniki:  kawa zbożowa inka, mleko spożywcze 3,2%, cukier)  (1,2)

Herbata czarna, napar bez cukru– 250 m

II ŚNIADANIE

Jogurt z granolą i musem owocowym– 150g (1,2)

(składniki: jogurt naturalny, płatki owsiane, płatki żytnie, słonecznik, rodzynki, sok z pomarańczy, mango)

OBIAD

Zupa pejzanka -300 ml (6)

(składniki: woda, włoszczyzna krojona w paski, porcja rosołowa drobiowa, papryka mrożona w paski, kapusta biała, cebula, sól, pieprz, liść laurowy, lubczyk)

Roladka ze schabu z porem i marchewką w sosie –150g (1,2)

(schab pieczony, por, marchewka, masło, mąka pszenna, sól, pieprz)

Ziemniaki z koperkiem -250g

Surówka z selera i jabłka -150g  (6)

(składniki: seler korzeniowy, jabłko, jogurt naturalny, cukier, sok ze świeżej cytryny)

Woda z cytryną – 250 ml

POSIŁEK DODATKOWY: Owoc

KOLACJA

Sałatka z selera naciowego i kurczaka (2)

(składniki: seler naciowy, mięso z piersi kurczaka duszone, cebula, olej rzepakowy, kukurydza żółta konserwowa, pieprz, sól, majonez, jogurt, kapusta pekińska, ananas, curry)

Śledzie w ziołach -120 g (9)

(składniki: śledzie a’la matijas, olej rzepakowy, zioła prowansalskie, cebula)

Pieczywo mieszane 100g (1)

Masło 15g  (2)

Ser Salami –  15g (2)

Szynka wieprzowa konserwowa – 20g (1,3,6)

Szynka wieprzowa jak dawniej (1,3,6)

Pomidor -50g

Ogórek kiszony – 40g

Sałata lodowa -5 g

Kawa zbożowa z mlekiem – 250 ml  (1,2)

(składniki: kawa zbożowa inka, mleko spożywcze 3,2%)

Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)

ENERGIA (kcal)                                    2438

BIAŁKO (g)                                            121,9

TŁUSZCZE (g)                                        94,8

W tym nasycone kwasy tłuszczowe 35

WĘGLOWODANY (g)                          274,2

W tym cukry proste (g)                      45

BŁONNIK POKARMOWY (g)              31

SÓL (g)                                                  7,1

Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wierzyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz