ŚNIADANIE:

  • Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)
  • (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)
  • Jajecznica ze szczypiorkiem -130g  (8)
  • (składniki: jajka, sól, pieprz, woda, szczypiorek, olej rzepakowy)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Ser twarogowy półtłusty – 50 g  (2)
  • Schab wieprzowy długowędzony – 20g (3,6,7)
  • Szynka wieprzowa jak dawniej  –  20 g (1,3,6,7)
  • Dżem z czarnej porzeczki – 22g
  • Pomidor -10g
  • Ogórek świeży -10g, rukola -1g
  • Kakao na mleku – 250ml (2)
  • (składniki: kakao, mleko spożywcze 3,2%, cukier)
  • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

II ŚNIADANIE:

  • Tortilla z szynką, serem Mozarella i warzywami – 150 g (1,2)
  • (składniki: tortilla pszenna, ser Mozarella, szpinak, szynka wieprzowa gospodarza, pomidor, papryka czerwona, ogórek konserwowy, bazylia)

OBIAD:

  • Rosolnik z makaronem ryżowym– 300 ml ( 6)
  • (składniki: marchew, seler korzeniowy, woda, włoszczyzna mrożona w paski,makaron ryżowy, sól, pieprz, lubczyk, koper, cebula, czosnek)
  • Zrazy wieprzowe pieczone w sosie własnym -170  g (1,7)
  • (składniki: karkówka wieprzowa, sól, pieprz, ogórek kiszony, cebula, boczek, sól, czosnek, musztarda, mąka pszenna)
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem – 250g
  • Buraczki gotowane – 150g
  • (składniki: buraki gotowane. sok z cytryny, olej rzepakowy, sól, pieprz)
  • Kompot wieloowocowy – 250 ml
  • (składniki: woda, mieszanka kompotowa: jagody mrożone, porzeczki mrożone, truskawki mrożone, cukier))

POSIŁEK DODATKOWY:  Ciasto – 150g (1,2,8)

KOLACJA:

  • Flaczki wołowe gotowane w rosole- 300 ml (1,2,5,6,7)
  • (składniki: flaki wołowe, sól, pieprz, majeranek, cebula, marchew, seler korzeniowy, woda, liść laurowy, ziele angielskie)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło 15g  (2)
  • Ser Salami -30g (2)
  • Kurczak w galarecie z warzywami – 23g (1,3,6)
  • Szynka wieprzowa konserwowa- 20g (1,3,6)
  • Pomidor -10g
  • Ogórek kiszony – 10g
  • Kawa zbożowa, napar bez cukru  – 250 ml  (1,2)
  • (składniki: kawa zbożowa inka, woda)
  • Mleko spożywcze 3,2 % – 250 ml (2)
  • Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)
  • ENERGIA (kcal)                                    2420
  • BIAŁKO (g)                                           121
  • TŁUSZCZE (g)                                       94,1
  • W tym nasycone kwasy tłuszczowe 29,3
  • WĘGLOWODANY (g)                          272,2
  • W tym cukry proste (g)                      48
  • BŁONNIK POKARMOWY (g)              37
  • SÓL (g)                                                 7,2
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wierzyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz