ŚNIADANIE:

  • Zupa mleczna z makaronem –  400 ml (1,2)
  • (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  makaron świderki, cukier)
  • Jajecznica z cukinią – 140g  (8)
  • (składniki: jajka, sól, pieprz, woda, szczypiorek, cukinia)
  • Twarożek ze szczypiorkiem – 50g (2)
  • (składniki: ser twarogowy półtłusty, jogurt naturalny, sól, pieprz, szczypiorek)
  • Pieczywo mieszane –  100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Kiełbasa krakowska – 20g (3,6,7)
  • Schab wieprzowy długowędzony –  21 g (1,3,6,7)
  • Dżem wiśniowy – 22g
  • Pomidor -40g
  • Ogórek świeży -40g
  • Kakao na mleku – 250ml (2)
  • (składniki: kakao, cukier, mleko spożywcze 3,2%)
  • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

II ŚNIADANIE:

  • Tortillki z serkiem, szynką i warzywami – 120 g (1,2)
  • (składniki: tortilla pszenna, serek śmietankowy, kapusta pekińska, ogórek świeży, szynka wieprzowa i papryka, pomidor, zioła prowansalskie)

OBIAD:

  • Zupa jarzynowa  – 300 ml (2, 6)
  • (składniki: woda, porcja drobiowa rosołowa, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, mleko spożywcze 3,2%, kalafior mrożony brokuł mrożony, włoszczyzna mrożona w paski, lubczyk)
  • Pierś z kurczaka pieczona ze szpinakiem, pomidorem suszonym i serem Mozarella -160  g (2)
    (składniki: mięso z piersi kurczaka, suszone pomidory, szpinak mrożony, czosnek, sól, pieprz, bazylia, ser Mozarella)
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem – 250g
  • Surówka z marchewki z chrzanem – 150g
  • (składniki: marchew, chrzan, olej rzepakowy, sól, pieprz, cukier)
  • Kompot wieloowocowy -250 ml
  • (skład: woda, maliny mrożone, borówki mrożone, wiśnie mrożone, cukier)

POSIŁEK DODATKOWY:

  • Galaretka brzoskwiniowa z jogurtem naturalnym -150g (2)
  • (składniki: galaretka w proszku, woda, cukier, jogurt naturalny)

KOLACJA:

  • Sałatka z kurczakiem, ryżem i brzoskwinią– 160 g (2,8)
  • (składniki: ryż biały gotowany, mięso z piersi kurczaka pieczone, brzoskwinia w puszce, majonez, sól, pieprz, koperek, fasola czerwona w puszce)
  • Pieczywo mieszane-  100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Ser żółty Gouda – 21g (2)
  • Polędwica sopocka – 20g (1,3,6)
  • Szynka wieprzowa gospodarza- 20g (1,3,6)
  • Pomidor -50g
  • Ogórek kiszony – 40g
  • Sałata lodowa -5g
  • Kawa zbożowa, napar bez cukru 250 ml  (1,2)
  • (składniki: kawa zbożowa inka, woda)
  • Mleko spożywcze 3,2 % – 250 ml (2)
  • Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)

  • ENERGIA (kcal)                                     2382
  • BIAŁKO (g)                                            119,1
  • TŁUSZCZE (g)                                        92,6
  • W tym nasycone kwasy tłuszczowe 27,8
  • WĘGLOWODANY (g)                          267,9
  • W tym cukry proste (g)                      47
  • BŁONNIK POKARMOWY (g)              34
    SÓL (g)                                                  7
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz