ŚNIADANIE:

Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)                                                                                                                              (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)

Makrela wędzona – 60g (9)

Ser żółty Gouda – 23g (2)

Pieczywo mieszane 100g (1)

Masło – 15g  (2)

Szynka wieprzowa konserwowa – 20g (3,6,7)

Polędwica z indyka – 20g (1,3,6,7)

Dżem z czarnej porzeczki-22g

Pomidor -50g

Ogórek świeży -20g

rukola -1g

Kakao na mleku– 250ml (2)

(składniki: kakao, mleko spożywcze 3,2%, cukier)

Herbata czarna, napar bez cukru– 250 ml

II ŚNIADANIE

Ciastka francuskie z pieczarkami -100g  (1,2)

(składniki: ciasto francuskie mrożone – mąka pszenna, masło, sól, pieczarki smażone: pieczarki świeże, sól, pieprz, cebula, olej rzepakowy)

OBIAD

Zupa porowa z kluseczkami-300 ml (1,2,6)

(składniki: woda, włoszczyzna krojona w paski mrożona, wkładka mięsa wieprzowego, cebula, czosnek, por, sól, pieprz,  liść laurowy, ziele angielskie, mąka pszenna)

Ryba w sosie  pomidorowym-160 g (1,9)

(składniki: dorsz pieczony, sól, pieprz, zioła, olej rzepakowy,  koncentrat pomidorowy, mąka pszenna)

Ziemniaki gotowane z koperkiem– 250g

Surówka szwedzka -150g

(składniki: ogórki kiszone, olej rzepakowy, pieprz, sól, cukier, sok ze świeżej cytryny, cebula)

Woda z cytryną – 250 ml

(składniki: woda, cytryna)

POSIŁEK DODATKOWY: Owoc

KOLACJA

Sałatka z ciecierzycy, fety i świeżego ogórka (2)

(Składniki: ciecierzyca w puszce, cebula czerwona, ogórek świeży, ser feta, olej rzepakowy, sok z cytryny, pietruszka liście)

Pieczywo mieszane 100g (1)

Masło 15g  (2)

Ser Salami  15g (2)

Polędwica sopocka – 20g (1,3,6)

Kurczak w galarecie z warzywami (1,3,6)

Pomidor -50g

Ogórek kiszony – 80g

Sałata lodowa -5g

Kawa zbożowa z mlekiem – 250 ml  (1,2)

(składniki: kawa zbożowa inka, mleko spożywcze 3,2%)

Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)

ENERGIA (kcal)                                    2390

BIAŁKO (g)                                            119,5

TŁUSZCZE (g)                                        92,9

W tym nasycone kwasy tłuszczowe 27

WĘGLOWODANY (g)                          268,8

W tym cukry proste (g)                      45

BŁONNIK POKARMOWY (g)              36

SÓL (g)                                                  6,7

Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz