• ŚNIADANIE:
    • Kasza manna na mleku –  400 ml (1,2)
    • (składniki: mleko spożywcze  3,2% , kasza manna, cukier)
    • Jajecznica ze szczypiorkiem – 130g  (8) (składniki: jajka, sól, pieprz, woda, szczypiorek)
    • Pieczywo mieszane 100g (1)
    • Masło – 15g  (2)
    • Kiełbasa krakowska – 20 g (3,6,7)
    • Szynka wieprzowa krucha –  20 g (1,3,6,7)
    • Dżem z czarnej porzeczki – 22g
    • Szpinak liście – 1g
    • Pomidor -20g
    • Ogórek świeży – 40g
    • Kakao na mleku– 250ml (2)
    • (składniki: kakao, mleko spożywcze 3,2%, cukier)
    • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

    II ŚNIADANIE:

    • Koktajl mleczny z chia – 250 ml (2)
    • (składniki: banan, maślanka, nasiona chia)

    OBIAD:

    • Zupa grochówka – 300 ml (6)
    • (składniki: kości wędzone wieprzowe, woda, włoszczyzna mrożona w paski, groch łuskany, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, cebula, olej rzepakowy)
    • Ryż z warzywami i kurczakiem  – 450g (6)
      (Składniki: ryż biały gotowany, mięso z piersi kurczaka, warzywa mrożone: papryka, brokuła, kalafior, marchew, pomidory w puszce, sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek, cebula)
    • Ogórek kiszony – 60g
    • Kompot wieloowocowy – 250 ml
    • (składniki: woda, mieszanka kompotowa: jagody mrożone, porzeczki mrożone, truskawki mrożone, cukier)
    • POSIŁEK DODATKOWY:
    • Budyń waniliowy z rodzynkami – 160g (1,2)
    • (składniki: budyń o smaku waniliowym w proszku, mleko spożywcze 3,2%, cukier, rodzynki suszone)

    KOLACJA:

    • Ciasto drożdżowe z ziołami (Focaccia) (1, 8)
      (składniki: mąka pszenna, sól, drożdże, woda, koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie, woda, oliwa, jaja)
    • Pieczywo mieszane 100g (1)
    • Masło 15g  (2)
    • Ser żółty Gouda –  21g (2)
    • Polędwica sopocka – 21g (1,3,6)
    • Szynka wieprzowa jak dawniej – 20g  (1,3,6)
    • Pomidor -20g
    • Ogórek kiszony – 10g
    • Szpinak świeży – 1g
    • Kawa zbożowa z mlekiem – 250 ml  (1,2)
    • (składniki: kawa zbożowa inka, mleko spożywcze 3,2%)
    • Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)

    • ENERGIA (kcal)                                     2459
    • BIAŁKO (g)                                            122,9
    • TŁUSZCZE (g)                                        95,6
    • W tym nasycone kwasy tłuszczowe 34,8
    • WĘGLOWODANY (g)                          276,6
    • W tym cukry proste (g)                      44
    • BŁONNIK POKARMOWY (g)              38
      SÓL (g)                                                 6,8
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wierzyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz