ŚNIADANIE:

  • Zupa mleczna z płatkami owsianymi –  400 ml (1,2)                                                                        (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)
  • Tosty pełnoziarniste z szynką, serem i ziołami – 35 g (1,2,3,6,7)
  • (składniki: chleb pszenno – żytni, ser żółty, szynka wieprzowa, tymianek)
  • Ser żółty- 21 g (2)
  • Pieczywo mieszane – 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Szynka wieprzowa krucha – 20g (1,3,6,7)
  • Szynka wieprzowa gospodarza – 20g (1,3,6,7)
  • Polędwica z indyka – 20g (1,3,6,7)
  • Dżem truskawkowy -22g
  • Pomidor -40 g
  • Ogórek kiszony -15g
  • Sałata lodowa- 5g
  • Kawa zbożowa, napar bez cukru– 250ml
  • (składniki:  kawa zbożowa inka, woda) (1,2)
  • Herbata czarna, napar bez cukru– 250 ml

II ŚNIADANIE:

  • Pieczywko żytnie z pastą z zielonego groszku – 35g (1,2)
  • (składniki: pieczywko żytnie, serek twarogowy, sól, pieprz, groszek zielony konserwowy, pomidor, rzodkiewki, koperek świeży)

OBIAD:

  • Zupa prowansalska -300 ml (1,2,6)
  • (składniki: woda, włoszczyzna krojona w paski mrożona, mięso mielone z piersi kurczka, cebula, czosnek, ziemniaki, mąka pszenna,  olej rzepakowy, pietruszka liście, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, mielona papryka wędzona, liść laurowy, ziele angielskie, śmietana 18%)
  • Kotleciki w płatkach pieczone -150g (1,2,8)
  • (składniki: mięso z piersi kurczaka, olej rzepakowy, płatki kukurydziane, jaja, sól, pieprz, papryka mielona wędzona, zioła prowansalskie)
  • Ziemniaki z koperkiem – 250g
  • Surówka z marchewki– 130g (2)
  • (składniki: marchew, jogurt naturalny, sól, pieprz, cukier)
  • Kompot wieloowocowy – 250 ml
  • (składniki: woda, mieszanka kompotowa: jagody mrożone, porzeczki mrożone, truskawki mrożone, cukier)

POSIŁEK DODATKOWY: Owoc

KOLACJA:

  • Sałatka ziemniaczana -150 g (2,7,8)
  • (składniki: ziemniaki gotowane, ogórki konserwowe, por, koperek, jajko, majonez, sól, pieprz, koperek)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Ser żółty Gouda-  21g (2)
  • Kurczak z warzywami w galarecie – 23 g (1,3,6)
  • Szynka wieprzowa krucha- 20g  (1,3,6)
  • Pomidor -50g
  • Ogórek kiszony – 40g
  • Roszponka -1 g
  • Kawa zbożowa z mlekiem – 250 ml  (1,2)
  • (składniki: kawa zbożowa inka, mleko spożywcze 3,2%)
  • Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień):

  • ENERGIA (kcal)                                     2409
  • BIAŁKO (g)                                            120,4
  • TŁUSZCZE (g)                                        93,6
  • W tym nasycone kwasy tłuszczowe 37
  • WĘGLOWODANY (g)                          271
  • W tym cukry proste (g)                      48
  • BŁONNIK POKARMOWY (g)              36
  • SÓL (g)                                                  6
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz