ŚNIADANIE
Płatki owsiane na mleku 400 ml (1,2) (składniki: mleko spożywcze 3,2% , płatki owsiane, cukier)
Jajko gotowane na miękko
Ser twarogowy półtłusty -50g (2)
Pieczywo mieszane 100g (1)
Masło – 15g (2)
Polędwica sopocka – 20 g (1,3,6,7)
szynka z indyka – 21g (1,3,6,7)
Dżem truskawkowy 22g
Pomidor -50g
Ogórek świeży -55g
Papryka czerwona -20g
Jarmuż, liście -1g
Kakao na mleku – 250 ml (1,2)
(składniki: mleko spożywcze 3,2 %, kakao, cukier)
Herbata czarna, napar bez cukru – 250 g
II ŚNIADANIE
Koktajl mleczno – truskawkowy z pomarańczą (2)
(składniki: maślanka, truskawki mrożone, pomarańcza, cukier)
OBIAD
Barszcz ukraiński 300 ml (6)
(składniki: woda, buraki, cebula, czosnek, włoszczyzna, zakwas z buraka, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, fasola w puszce, czosnek, ziemniaki, porcja rosołowa)
Eskalopka drobiowa 150g (1,8)
(składniki: mięso z piersi kurczaka, jaja, sól, pieprz, przyprawy ziołowe)
Ziemniaki z koperkiem – 250g
Surówka z białej rzodkwi 150g (2,8)
(składniki: biała rzodkiew, jogurt, sól, pieprz, olej rzepakowy, majonez, sok ze świeżej cytryny, koper)
Kompot wieloowocowy 250 ml
(woda, truskawki mrożone, jagody mrożone, cukier)
POSIŁEK DODATKOWY:
Kisiel owocowy z kokosem -150g
(składniki: kisiel brzoskwiniowy w proszku, woda, cukier, wiórki kokosowe)
KOLACJA
Sałatka z brokułem, jajkiem i kukurydzą – 150 g (2,7,8)
(składniki: brokuły gotowane, jajko gotowane na twardo, kukurydza żółta konserwowa, ananas z puszki, sól, pieprz, majonez, jogurt naturalny, cebula, musztarda, sok z cytryny)
Pieczywo mieszane – 100g (1)
Masło- 15g (2)
Ser salami- 20g (2)
Szynka wieprzowa jałowcowa – 22g (1,3,6)
Polędwica z indyka -20g (1,3,6,7)
Pomidor -50g
Ogórek kiszony– 40g
Papryka czerwona -20g
Roszponka -5g
Kawa zbożowa 250 ml (1,2)
(składniki: mleko spożywcze 3,2 %, kawa zbożowa)
Herbata czarna -250 ml
ENERGIA (kcal) 2405
BIAŁKO (g) 120,2
TŁUSZCZE (g) 93,5
W tym nasycone kwasy tłuszczowe(g) 30
WĘGLOWODANY (g) 270,5
W tym cukry proste (g) 41
BŁONNIK POKARMOWY (g) 42
SÓL (g) 5,7