ŚNIADANIE
Płatki owsiane na mleku 400 ml (1,2) (składniki: mleko spożywcze 3,2% , płatki owsiane, cukier)Sałatka jarzynowa 100g (2, 6,7,8)(jajko gotowane, groszek konserwowy, marchew, seler, pietruszka, musztarda, majonez, sól, pieprz) |
Twaróg ze szczypiorkiem –30 g (2)
(składniki: ser twarogowy półtłusty, pieprz, szczypiorek, jogurt naturalny 2%)
Pieczywo mieszane 100g (1)Masło – 15g (2)Ser żółty gouda 21g (2)Kurczak z warzywami w galarecie – 23 g (1,3,6,7)Szynka z indyka 20g (1,3,6,7)Kiełbasa wieprzowa gospodarza – 30g (1,3,6,7)Dżem z czarnej porzeczki niskosłodzony 22gPietruszka, natka -1gPomidor -50gOgórek świeży -55gPapryka czerwona -40gKawa zbożowa 250 ml (1,2)(składniki: mleko spożywcze 3,2 %, kawa zbożowa) |
Herbata czarna -250 ml
II ŚNIADANIE
Ciastka francuskie z jabłkiem i cynamonem (1,2)
OBIAD
Krem z pomidorów 300 ml (6)(składniki: woda, pomidory z puszki, bazylia, zioła prowansalskie, sól, pieprz, olej rzepakowy, cebula, czosnek)Ryba pieczona w jarzynach 150g (6,9)(składniki: ryba – miruna, sól, pieprz, włoszczyzna mrożona w paski, zioła prowansalskie, olej rzepakowy, cebula, liść laurowy, ziele angielskie)Purre z białych warzyw 230g (2)(składniki: ziemniaki, seler, kalafior mrożony, pieprz, zioła)Surówka z marchewki, selera i pora 150g (2, 6, 8)(składniki: marchew, por, koper, jogurt, sól, pieprz, majonez, olej rzepakowy) |
Woda z cytryną 250 ml
POSIŁEK DODATKOWY – OWOC – banan
KOLACJA
Leczo warzywne 150 g (6)(składniki: cukinia, papryka świeża, pomidory, koncentrat pomidorowy, pieczarki, czosnek, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz, ogórek kiszony, liść laurowy, ziele angielskie, mielona papryka)Pieczywo mieszane 100g (1)Masło 15g (2)Ser salami 20g (2)Szynka wieprzowa – 20g (1,3,6)Polędwica sopocka -20g (1,3,6,7)Kiełbasa wieprzowa gospodarza – 30g (1,3,6,7)Pomidor -50gOgórek konserwowy– 40gpapryka czerwona-20gSzpinak -5gKawa zbożowa 250 ml (1,2) |
Herbata czarna 250 ml
WARTOŚĆ ODŻYWCZA(Razem cały dzień) | ENERGIA (kcal) 2395BIAŁKO (g) 119,7TŁUSZCZE (g) 93,1W tym nasycone kwasy tłuszczowe 32WĘGLOWODANY (g) 269,4W tym cukry proste (g) 38,4BŁONNIK POKARMOWY (g) 40SÓL (g) 5 |