ŚNIADANIE:

  • Płatki owsiane na mleku  – 400 ml (1,2)                                                                                                 (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)
  • Sałatka jarzynowa – 100g  (2,6,7,8)
  • (jajko gotowane, groszek konserwowy, marchew, seler, pietruszka, musztarda, majonez, sól, pieprz)
  • Masło – 15g  (2)
  • Ser żółty gouda 21g  (2)
  • Kurczak z warzywami w galarecie – 23 g (1,3,6,7)
  • Szynka  z indyka – 20g (1,3,6,7)
  • Dżem z czarnej porzeczki niskosłodzony 22g
  • Pomidor -50g
  • Ogórek świeży -30g
  • Szpinak świeży – 1g
  • Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml  (1,2)
  • (składniki: mleko spożywcze 3,2 %, kawa zbożowa)
  • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
  • II ŚNIADANIE:
  • Ciastka francuskie z jabłkiem i cynamonem – 160g (1,2)
  • (składniki: ciasto francuskie frosta mrożone – masło, mąka pszenna, woda, sól, jabłko prażone, cynamon)
  • OBIAD:
  • Krem z pomidorów – 300 ml (6)
  • (składniki: woda, pomidory z puszki, bazylia, zioła prowansalskie, sól, pieprz, olej rzepakowy, cebula, czosnek)
  • Pstrąg pieczony – 180g (6,9)
  • (składniki: ryba – pstrąg łososiowy, olej rzepakowy, sól ziołowa, pieprz cytrynowy)
  • Purre z białych warzyw -230g (6)
  • (składniki: ziemniaki, seler, kalafior mrożony, pieprz, zioła, pietruszka korzeń)
  • Surówka z marchewki, selera i pora – 150g (2, 6, 8)
  • (składniki: marchew, por, koper, jogurt, sól, pieprz, majonez, olej rzepakowy)
  • Woda z cytryną – 250 ml
  • POSIŁEK DODATKOWY – Owoc – gruszka

KOLACJA:

  • Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem – 180 g (1,2)
  • (składniki: makaron pszenny świderki gotowany, ser feta, sól, pieprz, czosnek, olej rzepakowy, szpinak mrożony, mięso z piersi kurczaka)
  • Pieczywo mieszane – 100g (1)
  • Masło – 20g  (2)
  • Ser żółty Gouda – 21g (2)
  • Szynka wieprzowa gospodarza – 21g (1,3,6)
  • Szynka z kurczaka -20g (1,3,6,7)
  • Pomidor -50g
  • Ogórek kiszony– 20g
  • Roszponka, liście -1g
  • Kawa zbożowa, napar bez cukru – 250 ml  (1)
  • (składniki: kawa zbożowa Inka, woda)
  • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
  • (składniki: herbata czarna, woda)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (Razem cały dzień) 

  • ENERGIA (kcal)                                    2402
  • BIAŁKO (g)                                           120,1
  • TŁUSZCZE (g)                                       93,4
  • W tym nasycone kwasy tłuszczowe      32,4
  • WĘGLOWODANY (g)                          270,2
  • W tym cukry proste (g)                          39
  • BŁONNIK POKARMOWY (g)           40
  • SÓL (g)                                   5
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz