ŚNIADANIE:

Płatki owsiane na mleku – 400 ml (1,2)
(składniki: mleko spożywcze 3,2% , płatki owsiane, cukier)
Jajko gotowane na miękko – 60g (8)

  • Pasta z tuńczyka -25 g (2,9)
  • (Składniki: ser twarogowy, tuńczyk z puszki, olej rzepakowy, sól, pieprz)
  • Ser twarogowy półtłusty –50g (2)
  • Pieczywo mieszane – 100g (1)
  • Masło – 15g (2)
  • Szynka wieprzowa krucha – 21g (3,6,7)
  • Szynka wieprzowa jak dawniej – 20g (1,3,6,7)
  • Szynka wieprzowa gospodarza – 20g (1,3,6,7)
  • Dżem wiśniowy- 22g
  • Pomidor -40g
  • Ogórek świeży-20g
  • Kakao na mleku- 250ml (2)
  • (składniki: kakao naturalne, mleko spożywcze 3,2%, cukier)
  • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
  • (składniki: herbata czarna Saga, woda)

II ŚNIADANIE:

  • Ryż z tartym jabłkiem, jogurtem, żurawiną i cynamonem -160 g (2)
  • (Składniki: ryż biały gotowany, jabłko prażone, żurawina suszona, cynamon)

OBIAD:

  • Zupa kalafiorowa- 300 ml (1,2,6)
    (składniki: woda, włoszczyzna mrożona w paski, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, kalafior mrożony,
    koper, ziemniak, cebula, mleko spożywcze 3,2 %)
    Ryba pieczona w jarzynach – 200g (9)
  • (składniki: dorsz świeży, sól ziołowa, sok z cytryny, włoszczyzna mrożona w paski, olej rzepakowy)
    Ziemniaki z koperkiem – 200g
    Surówka z kiszonej kapusty – 150g
    (składniki: marchew, kiszona kapusta, cebula, sól, pieprz, sok ze świeżej cytryny, olej rzepakowy uniwersalny)  
  • Woda z cytryną – 250 ml

POSIŁEK DODATKOWY: Owoc

KOLACJA:

Sałatka z selerem konserwowym, szynką i jajkiem – 150g (3,6,7, 8)
(składniki: jajko gotowane na twardo, szynka wieprzowa konserwowa, seler konserwowy, kukurydza
konserwowa, ogórek świeży, pieprz, jogurt, majonez)
Pieczywo mieszane – 100g (1)
Masło – 15g (2)
Ser żółty Salami – 15g (2)
Kurczak w galarecie z warzywami – 23g (1,3,6)
Szynka wieprzowa krucha -20 g (1,3,6)
Pomidor -50g
Ogórek kiszony – 40g
Rukola -1g
Kawa zbożowa z mlekiem – 250 ml (1,2)
(składniki: kawa zbożowa, mleko spożywcze 3,2%)
Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (CAŁY DZIEŃ):

ENERGIA (kcal)                                   2430
BIAŁKO (g)                                          121,5
TŁUSZCZE (g)                                      94,5
W tym nasycone kwasy tłuszczowe     32,1
WĘGLOWODANY (g)                      273,4
W tym cukry proste (g)                        48
BŁONNIK POKARMOWY (g)        40
SÓL (g)                                                  6

Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz