ŚNIADANIE:

  • Zupa mleczna z płatkami owsianymi –  400 ml (1,2)                                                      
  •  (składniki: mleko spożywcze  3,2% , płatki owsiane, cukier)
  • Parówki – 85 g (1,2,3,6)
    Twarożek z jogurtem z czosnkiem -30g (2)
    (składniki: ser twarogowy półtłusty, jogurt naturalny, czosnek świeży, sól, pieprz)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
    Masło – 15g  (2)
    Szynka wieprzowa jak dawniej – 22g (3,6,7)
    Polędwica z indyka – 20g (1,3,6,7)
    Dżem wiśniowy  -22g
    Pomidor -10g
    Ogórek konserwowy – 20 g
    Kakao na mleku – 250ml
    (składniki: kakao, mleko spożywcze 3,2%) (2)
    Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

II ŚNIADANIE:

Kasza manna z musem kiwi – 150g (1,2)                    
(kasza manna, mleko spożywcze 3,2%, cukier, kiwi/ cynamon)

OBIAD:

Zupa kapuśniak ze świeżej kapusty – 300 ml (6)             
(składniki: woda, włoszczyzna mrożona w paski, liść laurowy, ziele angielskie, sól, lubczyk, pieprz, porcja rosołowa drobiowa, kapusta świeża)
Bitki wieprzowe duszone w sosie własnym -150g (1)
(składniki: schab wieprzowy bez kości, woda,  cebula, mąka pszenna typ 500, olej rzepakowy uniwersalny 3%, Pieprz czarny, sól)
Kasza gryczana -100g
Buraczki z jabłkiem i cebulką na zimno – 150g
(składniki: buraczki gotowane, jabłko, cebula, sól, pieprz, cukier, olej rzepakowy)
Kompot gruszkowy – 250 ml
(składniki: woda, gruszka, cukier)

POSIŁEK DODATKOWY:  Owoc – plastry arbuza

KOLACJA:

Cebulaki
(składniki: mąka pszenna, drożdże, sól, pieprz, mleko spożywcze 3,2 %, cukier, jaja, cebula, olej rzepakowy)
Pieczywo mieszane – 100g (1)
Masło – 15g  (2)
Ser żółty Gouda – 21g (2)
Szynka wieprzowa jak dawniej -18g (1,3,6)
Galaretka z kurczaka z warzywami -23 g
Pomidor -50g
Ogórek kiszony -40g
Kiełki rzodkiewki -1g
Kawa zbożowa z mlekiem  – 250 ml (1,2)
(składniki: kawa zbożowa, mleko spożywcze 3,2%)
Herbata czarna, napar bez cukru -250 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (cały dzień):

ENERGIA (kcal)                                    2429
BIAŁKO (g)                                          121,4
TŁUSZCZE (g)                                       94,4

W tym nasycone kwasy tłuszczowe 33,9g
WĘGLOWODANY (g)                          273,2
W tym cukry proste (g)                       34,3
BŁONNIK POKARMOWY (g)              35,1

Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz