• ŚNIADANIE:
  • Tosty z cukinią i serem –35 g (1,2)
  • (składniki: pieczywo pszenno- żytnie, cukinia, bazylia, ser Mozarella)
  • Zupa mleczna z płatkami owsianymi –  400 ml (1,2)
  • (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)
  • Jajko gotowane na miękko – 60g (8)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Ser żółty Salami – 15g  (2)
  • Szynka z indyka –  20g (1,3,6,7)
  • Dżem truskawkowy – 22g
  • Pomidor -40g
  • Ogórek świeży -20g
  • Kakao na mleku– 250ml (2)
  • (składniki: kakao, mleko spożywcze 3,2%, cukier)
  • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
  • (składniki: herbata czarna, woda)

II ŚNIADANIE:

  • Sok pomidorowy z bazylią – 200 ml (6)
  • (składniki: pomidory świeże, pomidory w puszce krojone, bazylia, woda)

OBIAD:

  • Zupa pieczarkowa z makaronem – 300 ml (1,2,6)
  • (składniki: woda,  włoszczyzna mrożona w paski, porcja rosołowa drobiowa, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, pieczarki świeże, cebula, makaron pszenny świderki, mleko spożywcze 3,2%)
  • Pieczeń rzymska pieczona w sosie chrzanowym – 150g (1,2,8)
  • (składniki: jaja, mąka pszenna, mięso mielone drobiowe, sól, pieprz, przyprawy ziołowe,  mleko spożywcze 3,2 %, chrzan)
  • Ziemniaki z koperkiem 250g
  • Surówka z kapusty białej i marchewki -150g
  • (składniki: kapusta biała, cebula, marchew, sól, pieprz, olej rzepakowy)
  • Woda z cytryną -250 ml
  • Posiłek dodatkowy: Owoc: mandarynki

KOLACJA:

  • Pierogi ruskie z cebulką – 200g (1,2,8)
  • (mąka pszenna, jaja,  sól, pieprz, ser twarogowy półtłusty, olej rzepakowy, cebula, czosnek)
  • Pieczywo mieszane – 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Ser żółty Gouda- 21 g (2)
  • Schab wieprzowy pieczony – 20g (1,3,6)
  • Szynka wieprzowa jak dawniej-21 g (1,3,6)
  • Pomidor -20g
  • Ogórek kiszony – 20g
  • Kiełki rzodkiewki -1 g
  • Kawa zbożowa z mlekiem – 250 ml  (1,2)
  • (składniki: kawa zbożowa inka, mleko spożywcze 3,2%)
  • Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml
  • (składniki: herbata czarna, woda)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień):

  • ENERGIA (kcal)                                    2420
  • BIAŁKO (g)                                           121
  • TŁUSZCZE (g)                                       94,1
  • W tym nasycone kwasy tłuszczowe 34,6
  • WĘGLOWODANY (g)                          272,3
  • W tym cukry proste (g)                      40,2
  • BŁONNIK POKARMOWY (g)              32,2
  • SÓL (g)                                                  7
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz