ŚNIADANIE:

Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)                                                                                                                        (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)

Tosty pełnoziarniste z szynką, serem i ziołami – 35 g (1,2,3,6,7)

(składniki: chleb pszenno -żytni, ser żółty, szynka wieprzowa, tymianek)

Pieczywo mieszane 100g (1)

Masło – 15g  (2)

Pieczeń rzymska – 22g (1,2,8)

Szynka wieprzowa jak dawniej – 20g (1,3,6,7)

Ser żółty Salami – 15g (2)

Dżem truskawkowy -22g

Pomidor -5 g

Ogórek świeży -20g

Papryka czerwona – 20g

Kawa zbożowa z mlekiem– 250ml

(składniki:  kawa zbożowa inka, mleko spożywcze 3,2%, cukier)  (1,2)

Herbata czarna, napar bez cukru– 250 ml

II ŚNIADANIE:

Pieczywko żytnie z pastą z zielonego groszku – 35g (1,2)

(składniki: pieczywko żytnie, serek twarogowy, sól, pieprz, groszek zielony konserwowy, pomidor, kiełki rzodkiewki)

OBIAD:

Zupa buraczkowa – 300 ml (2,6)

(składniki: włoszczyzna mrożona w paski, woda, zakwas buraczany, buraki, czosnek, porcja rosołowa drobiowa, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól, ocet)

Kotleciki w płatkach owsianych pieczone -150g (1,2,8)

(składniki: mięso z piersi kurczaka, olej rzepakowy, płatki kukurydziane i płatki owsiane, jaja, sól, pieprz, majonez, papryka mielona wędzona, zioła prowansalskie)

Ziemniaki z koperkiem -250g

Sałata lodowa z pomidorem i cebulką

w sosie winegret -150g

(składniki: sałata lodowa, pomidor, cebula, olej rzepakowy, ocet balsamiczny, sól, pieprz)

Kompot wieloowocowy – 250 ml

(składniki: woda, mieszanka kompotowa: jagody mrożone, porzeczki mrożone, truskawki mrożone, cukier)

POSIŁEK DODATKOWY: Owoc

KOLACJA:

Sałatka ziemniaczana -150 g (2,7,8)

(składniki: ziemniaki gotowane, ogórki konserwowe, por, koperek, jajko, majonez, sól, pieprz, koperek)

Pasztet z soczewicy i marchewki – 50g (8)

(składniki: soczewica gotowana, jajko, sól, pieprz, marchew, cebula, czosnek, majeranek, papryka słodka, zioła prowansalskie, olej rzepakowy)

Pieczywo mieszane 100g (1)

Masło – 15g  (2)

Ser Gouda –  21g (2)

Kurczak z warzywami w galarecie – 23 g (1,3,6)

Szynka wieprzowa krucha- 20g  (1,3,6)

Pomidor -50g

Papryka czerwona -20g

Ogórek kiszony – 40g

Roszponka -1 g

Kawa zbożowa z mlekiem – 250 ml  (1,2)

(składniki: kawa zbożowa inka, mleko spożywcze 3,2%)

Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)

ENERGIA (kcal)                                    2409

BIAŁKO (g)                                            120,4

TŁUSZCZE (g)                                        93,6

W tym nasycone kwasy tłuszczowe 37

WĘGLOWODANY (g)                          271

W tym cukry proste (g)                      48

BŁONNIK POKARMOWY (g)              36

SÓL (g)                                                  6

Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz