ŚNIADANIE:

  • Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)
  • (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)
  • Parówki na ciepło – 140g (1,3,6,7)
  • Mix sałat z papryką, pomidorem z sosem winegret – 150g
  • (sałata lodowa, papryka czerwona, pomidor, olej rzepakowy, ocet balsamiczny, pieprz)
  • Ser twarogowy półtłusty –50 g (2)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Szynka wieprzowa krucha – 20g (3,6,7)
  • Szynka wieprzowa z wiochy –  20g (1,3,6,7)
  • Schab wieprzowy długowędzony – 23g (1,3,6,7)
  • Dżem truskawkowy – 22g
  • Rukola, liście – 1g
  • Pomidor -30g
  • Ogórek świeży -30g
  • Kakao na mleku– 250ml (2)
  • (składniki: kakao, mleko spożywcze 3,2%, cukier)
  • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

II ŚNIADANIE:

  • Brokuł z jajkiem, prażonym słonecznikiem  i sosem jogurtowo-czosnkowym -150g (2,8)
  • (składniki: jajko gotowane, brokuł gotowany, prażony słonecznik, pomidor, jogurt naturalny, ząbek czosnku, sól,  pieprz)

OBIAD:

  • Krem z białych warzyw  – 300 ml (1,2,6)
  • (składniki: włoszczyzna mrożona w paski, kalafior mrożony, seler korzeniowy, por, ziemniak, cebula, pietruszka korzeń, sól, pieprz, tymianek, chleb pszenny,olej rzepakowy, mleko spożywcze 3,2%)
  • Klops mielony pieczony -150 g (1,2,8)
  • (składniki: mięso mielone z piersi kurczaka, jajko, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, pieprz, cebula)
  • Ziemniaki z koperkiem -250 g
  • Warzywa gotowane  -200g
  • (składniki: warzywa mrożone: brokuły, marchew, kalafior)
  • Kompot wieloowocowy – 250 ml
  • (składniki: woda, mieszanka kompotowa: jagody mrożone, porzeczki mrożone, truskawki mrożone, cukier)
  • POSIŁEK DODATKOWY: Owoc – plastry arbuza

KOLACJA:

  • Ryż z jabłkiem i cynamonem – 160g (2,8)
  • (składniki: ryż biały, jogurt naturalny 2% tłuszczu, jajko, jabłka prażone, cynamon, plastry świeżego jabłka)
  • Pieczywo mieszane -100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Ser żółty Gouda –  21 g (2)
  • Szynka wieprzowa krucha – 20g (1,3,6)
  • Kiełbasa wieprzowa krakowska – 15g (1,3,6)
  • Pomidor -50g
  • Ogórek kiszony – 20g
  • kiełki rzodkiewki, roszponka
  • Kawa zbożowa z mlekiem – 250 ml  (1,2)
  • (składniki: kawa zbożowa inka, mleko spożywcze 3,2%)
  • Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml
  • (składniki: herbata czarna, woda)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień):

  • ENERGIA (kcal)                                    2405
  • BIAŁKO (g)                                           120,2
  • TŁUSZCZE (g)                                       93,5
  • W tym nasycone kwasy tłuszczowe  31
  • WĘGLOWODANY (g)                          270,5
  • W tym cukry proste (g)                      44
  • BŁONNIK POKARMOWY (g)              32
  • SÓL (g)                                                6,3
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz