ŚNIADANIE:

Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)

(składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)

Sałatka z kapustą pekińską – 150g

(składniki: kapusta pekińska, pomidor, fasola czerwona konserwowa, kukurydza żółta konserwowa, bazylia, sól, pieprz, ogórek świeży, olej rzepakowy)

Jajko gotowane na miękko  -60 g (8)

Ser żółty Salami – 15g (2)

Pieczywo mieszane 100g (1)

Masło – 15g  (2)

Kiełbasa krakowska – 20g (3,6,7)

Polędwica z indyka-  20g (1,3,6,7)

Dżem z czarnej porzeczki- 22g

Sałata lodowa -5g

Pomidor -50g

Ogórek świeży -55g

Kawa zbożowa, napar bez cukru –  250ml (2)

(składniki: kawa zbożowa inka, woda)

Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

II ŚNIADANIE:

Pieczywko żytnie z pastą paprykową  – 30g (1,2,6)

(składniki: pieczywko żytnie, serek twarogowy, papryka mielona, szczypiorek, jogurt naturalny, sól, pieprz, bazylia, koncentrat pomidorowy, szczypiorek)

OBIAD:

Krem z brokuł z prażonym słonecznikiem – 300 ml (2,6)

(składniki: woda, włoszczyzna mrożona w paski, porcja rosołowa drobiowa, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, mleko spożywcze 3,2 %, brokuły mrożone, słonecznik łuskany, olej rzepakowy)

Pieczeń ze schabu pieczona w sosie własnym – 150g (1,2,8)

(składniki: schab wieprzowy bez kości, mąka pszenna, mleko spożywcze 3,2%, sól, pieprz, majeranek, papryka mielona ostra, tymianek, olej rzepakowy)

Ziemniaki gotowane z koperkiem  – 250g

Surówka Colesław– 150g (2)

(składniki: kapusta biała, marchew, sól, pieprz, olej rzepakowy, sok z cytryny)

Kompot wieloowocowy – 250 ml

(składniki: kapusta biała, cebula, marchew, olej rzepakowy, sól, pieprz, cukier, sok z cytryny)

POSIŁEK DODATKOWY: Owoc

KOLACJA:

Sałatka z kurczakiem, ryżem i brzoskwinią – 160g (2,8)

(składniki: mięso z piersi kurczaka pieczone, ryż biały gotowany, brzoskwinie w puszce, por, czerwona fasola konserwowa, sól, pieprz, majonez, jogurt naturalny)

Śledzie po kaszubsku – 130g (9)

(składniki: śledzie a’ la  matijas, cebula, koncentrat pomidorowy, pieprz, majeranek, ocet spirytusowy, śliwki suszone, ogórek kiszony)

Pieczywo mieszane 100g (1)

Masło 15g  (2)

Ser Gouda  21 g (2)

Polędwica sopocka – 20g (1,3,6)

Szynka wieprzowa jak dawniej (1,3,6)

Pomidor -50g

Ogórek kiszony – 80g

Kawa zbożowa z mlekiem – 250 ml  (1,2)

(składniki: kawa zbożowa inka, mleko spożywcze 3,2%)

Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)

ENERGIA (kcal)                                    2384

BIAŁKO (g)                                            119,2

TŁUSZCZE (g)                                        92,7

W tym nasycone kwasy tłuszczowe  27 

WĘGLOWODANY (g)                          268,2

W tym cukry proste (g)                      43,8

BŁONNIK POKARMOWY (g)              35

SÓL (g)                                                  8

Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz