ŚNIADANIE
Płatki owsiane na mleku – 400 ml (1,2) (składniki: mleko spożywcze 3,2% , Płatki owsiane, cukier)
Jajko gotowane na miękko – 60g (8)
Twarożek półtłusty z jogurtem – 50g (2)
Pieczywo mieszane 100g (1)
Masło – 15g (2)
Kurczak w galarecie z warzywami – 23g (3,6,7)
Polędwica sopocka – 20g (1,3,6,7)
Polędwica z indyka -20g (1,3,6,7)
Ser żółty Gouda – 21g (2)
Dżem wiśniowy – 22g
Kiełki rzodkiewki -1g, sałata lodowa -1g, plastry pomarańczy -2g
Pomidor -50g
Ogórek świeży -20g
Papryka czerwona -20g
Kakao na mleku- 250ml
(składniki: kakao, mleko spożywcze 3,2%, cukier) (2)
Herbata czarna – 250 ml
II ŚNIADANIE
Jogurt z owocami i orzechami ziemnymi (1,2, 4)
OBIAD
Zupa krupnik -300 ml
(włoszczyzna mrożona w paski, kasza jęczmienna, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, porcja rosołowa drobiowa, cebula, por, ziemniaki, pietruszka liście)
Pieczeń z szynki w sosie własnym (1,2)
(szynka wieprzowa, mąka pszenna, sól, pieprz, przyprawy ziołowe, woda)
Ziemniaki z koperkiem – 250 g
Buraczki gotowane – 150 g
Kompot wieloowocowy
(jagody mrożone, borówka mrożona, wiśnie mrożone, cukier, woda)
POSIŁEK DODATKOWY
Gruszka pieczona z żurawiną, pestkami dyni i cynamonem
KOLACJA
Sałatka z tortellini (1,2,6,8)
(makaron tortellini, szynka drobiowa, ogórek świeży, kukurydza żółta konserwowa, jogurt naturalny, majonez, sól, pieprz)
Pieczywo mieszane 100g (1)
Masło 15g (2)
Ser Gouda 21g (2)
Szynka wieprzowa – 20g (1,3,6)
Polędwica sopocka – 20g (1,3,6)
Kurczak w galarecie z warzywami (1,3,6)
Pomidor -50g
Ogórek kiszony – 80g
Kiełki rzodkiewki – 1g
Papryka czerwona -20g, plastry pomarańczy,
Rzodkiewka -15g
Kawa zbożowa – 250 ml (1)
Herbata czarna napar bez cukru – 250 ml
WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień)
ENERGIA (kcal) 2432
BIAŁKO (g) 121,6
TŁUSZCZE (g) 94,5
W tym nasycone kwasy tłuszczowe 34,6
WĘGLOWODANY (g) 273,6
W tym cukry proste (g) 41,7
BŁONNIK POKARMOWY (g) 35,2
SÓL (g) 6