ŚNIADANIE:

  • Płatki owsiane na mleku  400 ml (1,2)                                  
  • (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)
  • Jajko gotowane na twardo w sosie koperkowym -70 g (2,8)
  • (składniki: jajko gotowane na twardo, majonez, koper świeży, sól, pieprz)
  • Ser twarogowy półtłusty -100g (2)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Kiełbasa krakowska – 18 g (1,3,6,7)
  • szynka z indyka – 21g (1,3,6,7)
  • Dżem truskawkowy 22g
  • Pomidor -50g
  • Ogórek świeży -50g
  • Szpinak, liście -1g
  • Kakao na mleku –  250 ml  (1,2)
  • (składniki: mleko spożywcze 3,2 %, kakao, cukier)
  • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
  • (składniki: herbata czarna, woda)

II ŚNIADANIE

  • Koktajl mleczno – truskawkowy z pomarańczą –125 ml (2)
  • (składniki: maślanka, truskawki mrożone, pomarańcza, cukier)

OBIAD:

Barszcz ukraiński – 300 ml (6)
(składniki: woda, buraki, cebula, czosnek, włoszczyzna, zakwas z buraka, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, fasola w puszce, czosnek, ziemniaki, porcja rosołowa)
Eskalopka drobiowa – 150g (8)
(składniki: mięso z piersi kurczaka, jaja, sól, pieprz,  przyprawy ziołowe)
Ziemniaki z koperkiem – 250g
Surówka z białej rzodkwi – 150g (2,8)
(składniki: biała rzodkiew, jogurt, sól, pieprz, olej rzepakowy, majonez,  sok ze świeżej cytryny, koper)
Kompot wieloowocowy 250 ml
(woda, truskawki mrożone, jagody mrożone, cukier)

POSIŁEK DODATKOWY:

  • Kisiel owocowy z kokosem -150g
  • (składniki: kisiel brzoskwiniowy w proszku, woda, cukier, wiórki kokosowe)

KOLACJA:

Śledzie z cebulką 150 g (9)
(składniki: śledzie a’  la Matijas, cebula, olej rzepakowy, pieprz)
Pieczywo mieszane – 100g (1)
Masło- 15g  (2)
Ser salami- 20g (2)
Szynka wieprzowa jałowcowa – 22g (1,3,6)
Polędwica z indyka -20g (1,3,6,7)
Pomidor -50gOgórek kiszony– 40g
Papryka czerwona -20g
Roszponka  -5g
Kawa zbożowa 250 ml  (1,2)
(składniki: mleko spożywcze 3,2 %, kawa zbożowa)
Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
(składniki: herbata czarna, woda)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (CAŁY DZIEŃ)

ENERGIA (kcal)                                   2420
BIAŁKO (g)                                            121
TŁUSZCZE (g)                                       94,1
W tym nasycone kwasy tłuszczowe(g)   30
WĘGLOWODANY (g)                         272,2
W tym cukry proste (g)                           42
BŁONNIK POKARMOWY (g)          38
SÓL (g)                                                    6
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz