ŚNIADANIE:

  • Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)                                                                                                    (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)
  • Makrela wędzona – 60g (9)
  • Twarożek ze szczypiorkiem 60g (2)
  • (Składniki: ser twarogowy półtłusty, jogurt naturalny, sól, pieprz, szczypiorek)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Szynka wieprzowa gospodarza – 21g (1,3,6,7)
  • Polędwica sopocka – 20 g (1,3,6,7)
  • Dżem z czarnej porzeczki-22g
  • Pomidor -20g
  • Ogórek świeży -10g
  • Kakao na mleku– 250ml (2)
  • (składniki: kakao, mleko spożywcze 3,2%, cukier)
  • Herbata czarna, napar bez cukru– 250 ml

II ŚNIADANIE:

  • Chlebek bananowy -80g  (1,8)
  • (składniki: banany, mąka pszenna, jaja, cukier, soda oczyszczona, proszek do pieczenia, sól)

OBIAD:

  • Zupa porowa z kluseczkami-300 ml (1,2,6)
  • (składniki: woda, por, włoszczyzna krojona w paski mrożona, wkładka mięsa wieprzowego, cebula, czosnek, por, sól, pieprz,  liść laurowy, ziele angielskie, mąka pszenna)
  • Ryba w sosie koperkowym-160 g (1,2,9)
  • (składniki: miruna pieczona, sól, pieprz, zioła, olej rzepakowy, koper, jogurt naturalny, mąka pszenna)
  • Ziemniaki gotowane – 250g
  • Surówka z białej rzodkwi -150g
  • (składniki: biała rzodkiew, jogurt naturalny, pieprz, sól)
  • Kompot wieloowocowy – 250 ml
  • (składniki: woda, mieszanka kompotowa: jagody mrożone, porzeczki mrożone, truskawki mrożone, cukier)

POSIŁEK DODATKOWY: Owoc

KOLACJA:

  • Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami – 160g (1,2,6)
  • (składniki: makaron pszenny świderki, cebula, olej rzepakowy, pieprz, sól, kukurydza konserwowa, pomidory w puszce, pierś z kurczaka pieczona, zioła prowansalskie, marchew )
  • Pieczywo mieszane – 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Ser żółty Salami –  15g (2)
  • Polędwica sopocka – 20g (1,3,6)
  • Kurczak w galarecie z warzywami -23g (1,3,6)
  • Pomidor -40g
  • Ogórek kiszony – 40g
  • Kawa zbożowa z mlekiem – 250 ml  (1,2)
  • (składniki: kawa zbożowa inka, mleko spożywcze 3,2%)
  • Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień):

  • ENERGIA (kcal)                                    2388,1
  • BIAŁKO (g)                                           119,4
  • TŁUSZCZE (g)                                       92,8
  • W tym nasycone kwasy tłuszczowe 28,9
  • WĘGLOWODANY (g)                          268,6
  • W tym cukry proste (g)                      42
  • BŁONNIK POKARMOWY (g)              32
  • SÓL (g)                                                7,2
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz