ŚNIADANIE:

  • Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)
  • (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)
  • Bagietka pełnoziarnista z pastą jajeczną i koperkiem -35g (1,2)
  • (składniki: bułka pszenno -żytnia, jaja, jogurt naturalny, majonez, sól, pieprz, koperek świeży, szczypiorek)
  • Ser żółty Gouda – 21g (2)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Szynka wieprzowa jak dawniej – 20g (3,6,7)
  • Szynka wieprzowa konserwowa -23 g (1,3,6,7)
  • Schab długowędzony -21 g (3,6,7)
  • Dżem truskawkowy – 22g
  • Pomidor -20g
  • Ogórek świeży – 15g
  • Kawa zbożowa, napar bez cukru –  250ml (2)
  • (składniki: kawa zbożowa inka, woda)
  • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml

II ŚNIADANIE:

  • Granola z jogurtem, owocem i cynamonem  – 30g (1,2,6)
  • (składniki: jogurt jagodowy, jogurt naturalny, płatki owsiane, płatki żytnie, żurawina suszona, pomarańcza, cynamon)

OBIAD:

Zupa ogórkowa – 300 ml (6)
(składniki: woda, ziemniaki, ogórki kiszone, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, cebula, liść laurowy, ziele angielskie)
Gulasz mięsno – warzywny – 250g (1,2,6)
(składniki: łopatka wieprzowa, woda, cebula, mąka pszenna typ 500, olej rzepakowy uniwersalny 3%, pieprz czarny, sól, zioła, marchew, papryka czerwona, koncentrat pomidorowy)
Kasza jęczmienna pęczak – 74 g (1)
Buraczki gotowane – 160g
(składniki: buraki, olej rzepakowy, cukier, sok ze świeżej cytryny)
Kompot wieloowocowy – 250 ml
(składniki: woda, mieszanka kompotowa: jagody mrożone, porzeczki mrożone, truskawki mrożone, cukier)

POSIŁEK DODATKOWY: Owoc – banan

WARTOŚĆ ODŻYWCZA  (RAZEM CAŁY DZIEŃ)

ENERGIA (kcal)                              2450,5
BIAŁKO (g)                                     122,5
TŁUSZCZE (g)                                    87,1
W tym nasycone kwasy tłuszczowe   35,8 g
WĘGLOWODANY (g)                       306,3g
W tym cukry proste (g)                     52,1 g
BŁONNIK POKARMOWY (g)         38,1

KOLACJA:
Fasolka po bretońsku – 200g (1, 6,7)
(składniki: fasola ,,biały Jaś’, kiełbasa śląska, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, cebula)
Pieczywo mieszane – 100g (1)
Masło – 15g (2)
Ser żółty Salami – 15 g (2)
Szynka wieprzowa krucha – 20g (1,3,6)
Szynka wieprzowa konserwowa -23 g (1,3,6)
Pomidor -50g
Ogórek kiszony – 30g
Rukola -1g
Kawa zbożowa, napar bez cukru – 250 ml (1,2)
(składniki: kawa zbożowa Inka, woda)
Herbata czarna, napar bez cukru -250 ml

Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz