ŚNIADANIE:

  • Płatki owsiane na mleku –  400 ml (1,2)                                                                                (składniki: mleko spożywcze  3,2% ,  płatki owsiane, cukier)
  • Makrela wędzona – 60g (9)
  • Sałata lodowa z papryką i marchewką w sosie winegret – 150g
  • (Składniki: sałata lodowa, papryka czerwona świeża, tarta marchewka, olej rzepakowy, sok ze świeżej cytryny, sól, pieprz, zioła, koper)
  • Ser twarogowy półtłusty – 50g (2)
  • Pieczywo mieszane – 100g (1)
  • Masło – 15g  (2)
  • Kurczak w galarecie z warzywami – 23g (3,6,7)
  • Polędwica z indyka – 21g (1,3,6,7)
  • Dżem truskawkowy-22g
  • Pomidor -40g
  • Ogórek świeży -20g
  • Kawa zbożowa z mlekiem– 250ml (1,2)
  • (składniki:  kawa zbożowa inka, mleko spożywcze 3,2%, cukier)
  • Herbata czarna, napar bez cukru – 250 ml
  • (Składniki: herbata czarna, woda)

II ŚNIADANIE:

  • Kanapka razowa z pastą pomidorową, oliwkami i tymiankiem – 35g  (1,2,6)
  • (składniki: pieczywo pszenno – żytnie ze słonecznikiem, ser twarogowy, sól, pieprz, tymianek, oliwki czarne, koncentrat pomidorowy, pomidor, koper liście)

OBIAD:

  • Zupa węgierska -300 ml (1,6)
  • (składniki: woda, włoszczyzna krojona w paski mrożona, wkładka mięsa wieprzowego, cebula, czosnek, ziemniaki, mąka pszenna,  olej rzepakowy, pietruszka liście, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, mielona papryka wędzona, liść laurowy, ziele angielskie)
  • Śledź w jogurcie 150g (1,2, 9)
  • (składniki: śledzie solone a’ la Matijas, jogurt naturalny, pieprz, cebula, jabłko)
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem – 250g
  • Surówka z kapusty czerwonej -150g
  • (składniki: kapusta czerwona, olej rzepakowy, pieprz, sól, cebula)
  • Kompot – 250 ml
  • (Składniki: mieszanka owocowa mrożona: truskawki, jagody, śliwki, cukier, woda)
  • POSIŁEK DODATKOWY: Owoc- kiwi

KOLACJA:

  • Racuszki drożdżowe z jabłkiem – 80g (1,2, 8)
  • (składniki: jaja, mleko spożywcze 3,2%, mąka pszenna, drożdże spożywcze, cukier, cukier waniliowy, jabłka prażone mus, olej rzepakowy)
  • Pieczywo mieszane 100g (1)
  • Masło 15g  (2)
  • Ser Salami  15g (2)
  • Szynka wieprzowa – 20g (1,3,6)
  • Rolada rzymska – 30g (1, 2,8)
  • Pomidor -20g
  • Ogórek kiszony – 20g
  • Rukola- 1g
  • Kawa zbożowa z mlekiem – 250 ml  (1,2)
  • (składniki: kawa zbożowa inka, mleko spożywcze 3,2%)
  • Herbata czarna, napar bez cukru  – 250 ml
  • (Składniki: herbata czarna, woda)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (suma cały dzień):

  • ENERGIA (kcal)                                    2395
  • BIAŁKO (g)                                           119,7
  • TŁUSZCZE (g)                                       93,1
  • W tym nasycone kwasy tłuszczowe 32
  • WĘGLOWODANY (g)                          269,4
  • W tym cukry proste (g)                      41
  • BŁONNIK POKARMOWY (g)              30
  • SÓL (g)                                                 7,6
Rehabilitacja Kardiologiczna w Wieżycy
83-316 Gołubie, Świerkowa 3
NIP: 5892013120
REGON: 222037280
Rehabilitacja Wieżyca
© 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: Mikołaj Lisiewicz